Search

Mokrý marhuľový zákusok „Siedme nebo“: Neskutočne chutný zákusok, ktorý sa rozplýva na jazyku!

marhuľový zákusok
marhuľový zákusok

Obsah receptu

Hľadáte recept na zákusok, ktorý je úžasne chutný a zároveň jednoduchý na prípravu? Vyskúšajte tento mokrý marhuľový zákusok s názvom “Siedme nebo”! Je to perfektný dezert pre každú príležitosť.

Zabudnite na obyčajné zákusky! Tento mokrý marhuľový zákusok “Siedme nebo” je plný chuti a šťavnatosti. Kombinácia marhúľ, piškóty a maslového krému je jednoducho neodolateľná. Receptík sme našli na yotube LiViera Desserts.

Mokrý marhuľový zákusok „Siedme nebo“

Ingrediencie:

  • Piškóta:
    • 18 kusov čerstvých vajec
    • 540 g kryštálového cukru
    • 18 lyžíc slnečnicového oleja
    • 450 g hladkej múky špeciál
  • Orechová piškóta:
    • 3 lyžice orechov
  • Marhuľová plnka:
    • 850 g sterilizovaných posekaných marhúľ
    • 1 obyčajný piškótový plát, na kocky pokrájaný
    • Marhuľová šťava podľa potreby
  • Maslový krém:
    • 600 ml mlieka
    • 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
    • 1 lyžička hladkej múky
    • 1 vrecko vanilkového cukru
    • 2 žĺtky
    • 4 lyžice kryštálového cukru
    • 350 g masla
  • Na potretie piškóty:
    • 300 g marhuľového džemu
    • 0,3 dl rumu
  • Na navlhčenie orechovej piškóty:
    • 200 ml marhuľovej šťavy
    • 20 ml rumu
  • Na zdobenie:
    • 120 g čokoládovej polevy
    • Maslový krém a marhule

Postup prípravy:

  1. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka šľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, postupne pridáme žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame preosiatu múku. Pečieme 3 pláty (2 obyčajné, 1 s orechami), každý na plechu vystlaným papierom na pečenie s veľkosťou 45 cm x 37,5 cm x 3,5 cm v predhriatej rúre na 180°C po dobu 15 – 20 minút.
  2. Orechová piškóta: Pridáme 3 lyžice orechov a odoberieme 1 lyžicu múky z pôvodného receptu. Pečieme rovnako ako obyčajnú piškótu.
  3. Marhuľová plnka: Zmiešame posekané marhule s pokrájaným jedným celým piškótovým plátom a podľa potreby pridáme marhuľovú šťavu (Ale len toľko koľko stačí piškóta nasať.)
  4. Maslový krém: V troche teplého mlieka vymiešame pudingový prášok, hladkú múku, vanilkový cukor a žĺtky. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Rozmiešaný pudingový prášok pridáme do teplého mlieka. Za stáleho miešania na miernej teplote uvaríme hustý puding. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do biela a postupne pridávame po častiach vychladený puding.
  5. Vrstvenie zákusku: Vrchnú časť piškóty olúpeme. Nanesieme marhuľový džem s rumom, marhuľovú plnku a 2/3 maslového krému. Položíme orechovú piškótu navlhčenú marhuľovou šťavou s rumom, zaťažíme a necháme hodinu v chladničke.
  6. Dokončenie: Zákusok potrieme zvyškom krému, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme krémom s marhuľami.

Mokrý marhuľový zákusokVideo recept

Neváhajte a vyskúšajte tento recept na mokrý marhuľový zákusok “Siedme nebo”. Nebudete sklamaní! Je to perfektný dezert pre celú rodinu.

Súvisiace články

EXTRA rýchly vianočný tvarohový koláč: Jeden z najlepších tvarohových koláčov, aký som ochutnala

Staroveký poklad: Najlepší recept na VIANOČNÝ ORECHOVÝ KOLÁČ zo starej kuchárskej knihy

Vianočný nepečený NAPOLEONSKÝ koláč: Úžasne jemný a krémový!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty