Hľadáte recept na chutnú a výživnú polievku, ktorá vás zahreje? Vyskúšajte našu kuraciu polievku s koreňovou zeleninou! Táto klasická polievka v modernom prevedení je plná vitamínov a je ideálna pre celú rodinu. Vďaka dostupným ingredienciám a jednoduchej príprave si ju môže pripraviť aj ten menej skúsený kuchár!
Doprajte si posilnenie s našou kuracou polievkou s koreňovou zeleninou! Táto lahodná a zdravá polievka je plná antioxidantov a vlákniny a je ideálna na posilnenie imunity nie len v chladných mesiacoch.
Kuracia polievka s koreňovou zeleninou
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 stredné mrkvy, ošúpané a nakrájané
- 3 paštrnáky, ošúpané a nakrájané
- 3 stonky zeleru, nakrájané
- ½ strednej cibule, nakrájanej na drobno
- 1 pór, umytý, rozpolený pozdĺžne a nakrájaný
- 4 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 kuracie prsia bez kostí a kože
- 2 vetvičky čerstvého tymianu
- 2 vetvičky čerstvého estragónu
- 1 bobkový list
- 5 šálok kuracieho vývaru
- ¼ šálky čerstvej petržlenovej vňate
Postup prípravy:
- V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte mrkvu, paštrnák, zeler, pór a cibuľu. Varte 4 až 5 minút za častého miešania.
- Pridajte cesnak, soľ a korenie a miešajte ešte približne jednu minútu.
- Do hrnca pridajte tymian, estragón, bobkový list, kuracie prsia a vývar. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte polievku jemne vrieť 15 minút, alebo kým nie je kuracie mäso úplne uvarené.
- Kuracie prsia vyberte z polievky a na doske ich roztrhajte na kúsky pomocou dvoch vidličiek. Následne vráťte kuracie mäso späť do hrnca a nechajte variť ešte tak ďalšie 2 minúty.
- Pred podávaním vyberte vetvičky tymianu, estragónu a bobkový list. Pridajte petržlen a dobre premiešajte. Ozdobte napríklad ešte ďalším čerstvým petržlenom a čiernym korením.
Tipy:
- Pre ešte bohatšiu chuť môžete do polievky pridať lyžicu masla pred pridaním zeleniny.
- Ak nemáte čerstvé bylinky, môžete použiť aj sušené.
- Kuraciu polievku môžete podávať napríklad s krutónmi, chlebom alebo cestovinami.
- Zvyšky polievky môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
Video recept:
Kuracia polievka s koreňovou zeleninou je chutná, výživná a ľahká na prípravu. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlej príprave si ju môžete vychutnať aj bez veľkého kuchárskeho umenia. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Vojenská fazuľová polievka – najlepšia na svete
Najlepšia brokolicová krémová polievka ako od maminky: Sýta a veľmi chutná
Super chutná rumunská polievka Chorba – Najlahodnejšia polievka, akú ste kedy jedli!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Downshiftology