Kuracia polievka s koreňovou zeleninou: Klasický recept mojej babičky!

Kuracia polievka s koreňovou zeleninou
Kuracia polievka s koreňovou zeleninou

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutnú a výživnú polievku, ktorá vás zahreje? Vyskúšajte našu kuraciu polievku s koreňovou zeleninou! Táto klasická polievka v modernom prevedení je plná vitamínov a je ideálna pre celú rodinu. Vďaka dostupným ingredienciám a jednoduchej príprave si ju môže pripraviť aj ten menej skúsený kuchár!

Doprajte si posilnenie s našou kuracou polievkou s koreňovou zeleninou! Táto lahodná a zdravá polievka je plná antioxidantov a vlákniny a je ideálna na posilnenie imunity nie len v chladných mesiacoch.

Kuracia polievka s koreňovou zeleninou

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 stredné mrkvy, ošúpané a nakrájané
  • 3 paštrnáky, ošúpané a nakrájané
  • 3 stonky zeleru, nakrájané
  • ½ strednej cibule, nakrájanej na drobno
  • 1 pór, umytý, rozpolený pozdĺžne a nakrájaný
  • 4 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 kuracie prsia bez kostí a kože
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 2 vetvičky čerstvého estragónu
  • 1 bobkový list
  • 5 šálok kuracieho vývaru
  • ¼ šálky čerstvej petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte mrkvu, paštrnák, zeler, pór a cibuľu. Varte 4 až 5 minút za častého miešania.
  2. Pridajte cesnak, soľ a korenie a miešajte ešte približne jednu minútu.
  3. Do hrnca pridajte tymian, estragón, bobkový list, kuracie prsia a vývar. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte polievku jemne vrieť 15 minút, alebo kým nie je kuracie mäso úplne uvarené.
  4. Kuracie prsia vyberte z polievky a na doske ich roztrhajte na kúsky pomocou dvoch vidličiek. Následne vráťte kuracie mäso späť do hrnca a nechajte variť ešte tak ďalšie 2 minúty.
  5. Pred podávaním vyberte vetvičky tymianu, estragónu a bobkový list. Pridajte petržlen a dobre premiešajte. Ozdobte napríklad ešte ďalším čerstvým petržlenom a čiernym korením.

Tipy:

  • Pre ešte bohatšiu chuť môžete do polievky pridať lyžicu masla pred pridaním zeleniny.
  • Ak nemáte čerstvé bylinky, môžete použiť aj sušené.
  • Kuraciu polievku môžete podávať napríklad s krutónmi, chlebom alebo cestovinami.
  • Zvyšky polievky môžete skladovať v chladničke až 3 dni.

Video recept:

Kuracia polievka s koreňovou zeleninou je chutná, výživná a ľahká na prípravu. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlej príprave si ju môžete vychutnať aj bez veľkého kuchárskeho umenia. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Vojenská fazuľová polievka – najlepšia na svete

Najlepšia brokolicová krémová polievka ako od maminky: Sýta a veľmi chutná

Super chutná rumunská polievka Chorba – Najlahodnejšia polievka, akú ste kedy jedli!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Downshiftology

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty