Táto krémová budapeštianska nátierka s červenou kapiou je dokonalým spojením jemného tvarohu, sladkej papriky a osviežujúcej kapie. Pripravte si túto lahodnú nátierku za 10 minút a presvedčte sa, že ste práve objavili nový obľúbený recept!
Hľadáte rýchlu a chutnú nátierku, ktorá oživí vaše raňajky či desiatu? Naša budapeštianska nátierka je plná sviežich chutí a krémovej konzistencie. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a zaručene si ho zamilujete!
Ingrediencie
- Čas prípravy: 10 minút
- Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
- Počet porcií: 1 dávka (cca 300 g nátierky)
- 1 menšia cibuľa
- 2 lyžice nakladanej červenej kapie
- 1 vanička mäkkého tvarohu (250 g)
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 2 rovné lyžičky mletej sladkej papriky
- necelá lyžička soli (alebo podľa chuti)
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na veľmi malé kocky.
- Nakladanú červenú kapiu vyberte z nálevu, nechajte odkvapkať a nakrájajte tiež na malé kocky. Niekoľko pekných kúskov si odložte na ozdobenie hotovej nátierky.
- Do misy vložte mäkký tvaroh a pridajte zmäknuté maslo.
- Tvaroh s maslom dôkladne premiešajte, aby ste získali hladkú, krémovú konzistenciu.
- Do zmesi pridajte 2 zarovnané lyžičky mletej sladkej papriky a premiešajte, aby sa paprika rovnomerne rozložila v nátierke.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a kapiu a opäť dôkladne premiešajte.
- Nátierku dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Všetko ešte raz veľmi dôkladne premiešajte, aby sa chute perfektne prepojili.
- Hotovú nátierku preložte do servírovacej misky a ozdobte zvyšnými kúskami červenej kapie.
- Podávajte s čerstvým pečivom ako nátierku alebo s nakrájanou zeleninou ako dip.
Tipy
- Vždy nechám nátierku po príprave aspoň 30 minút odstáť v chladničke – chute sa lepšie prepoja a nátierka je ešte lahodnejšia.
- U nás doma nátierku často zjemňujem pridaním 2 lyžíc kyslej smotany, ktorá jej dodá extra krémovú konzistenciu.
- Ak máte radi pikantnejšiu chuť, pridajte štipku mletej pálivej papriky alebo trochu nasekanej čerstvej čili papričky.
- Pre dekoratívnejší vzhľad posypte nátierku nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou – dodá to nátierke sviežosť a krajší vzhľad.
Video recept:
Budapeštianska nátierka s červenou kapiou je skvelou voľbou pre každú príležitosť. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je vždy vynikajúci. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si túto lahodnú nátierku ešte dnes!
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Vaříme s Mozkem