Search

Krémová budapeštianska nátierka s červenou kapiou – recept na najlepšiu nátierku, akú ste kedy jedli!

budapeštianska nátierka
Budapeštianska nátierka

Obsah receptu

Táto krémová budapeštianska nátierka s červenou kapiou je dokonalým spojením jemného tvarohu, sladkej papriky a osviežujúcej kapie. Pripravte si túto lahodnú nátierku za 10 minút a presvedčte sa, že ste práve objavili nový obľúbený recept!

Hľadáte rýchlu a chutnú nátierku, ktorá oživí vaše raňajky či desiatu? Naša budapeštianska nátierka je plná sviežich chutí a krémovej konzistencie. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a zaručene si ho zamilujete!

Ingrediencie

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
  • Počet porcií: 1 dávka (cca 300 g nátierky)
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 lyžice nakladanej červenej kapie
  • 1 vanička mäkkého tvarohu (250 g)
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 2 rovné lyžičky mletej sladkej papriky
  • necelá lyžička soli (alebo podľa chuti)
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte na veľmi malé kocky.
  2. Nakladanú červenú kapiu vyberte z nálevu, nechajte odkvapkať a nakrájajte tiež na malé kocky. Niekoľko pekných kúskov si odložte na ozdobenie hotovej nátierky.
  3. Do misy vložte mäkký tvaroh a pridajte zmäknuté maslo.
  4. Tvaroh s maslom dôkladne premiešajte, aby ste získali hladkú, krémovú konzistenciu.
  5. Do zmesi pridajte 2 zarovnané lyžičky mletej sladkej papriky a premiešajte, aby sa paprika rovnomerne rozložila v nátierke.
  6. Pridajte nakrájanú cibuľu a kapiu a opäť dôkladne premiešajte.
  7. Nátierku dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  8. Všetko ešte raz veľmi dôkladne premiešajte, aby sa chute perfektne prepojili.
  9. Hotovú nátierku preložte do servírovacej misky a ozdobte zvyšnými kúskami červenej kapie.
  10. Podávajte s čerstvým pečivom ako nátierku alebo s nakrájanou zeleninou ako dip.

Tipy

  1. Vždy nechám nátierku po príprave aspoň 30 minút odstáť v chladničke – chute sa lepšie prepoja a nátierka je ešte lahodnejšia.
  2. U nás doma nátierku často zjemňujem pridaním 2 lyžíc kyslej smotany, ktorá jej dodá extra krémovú konzistenciu.
  3. Ak máte radi pikantnejšiu chuť, pridajte štipku mletej pálivej papriky alebo trochu nasekanej čerstvej čili papričky.
  4. Pre dekoratívnejší vzhľad posypte nátierku nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou – dodá to nátierke sviežosť a krajší vzhľad.

Video recept:

Budapeštianska nátierka s červenou kapiou je skvelou voľbou pre každú príležitosť. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je vždy vynikajúci. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si túto lahodnú nátierku ešte dnes!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Vaříme s Mozkem

Google Správy: Daj nám ⭐
 

Podobné recepty