Túžite po sladkom dezerte, ktorý je zároveň lahodný a jednoduchý na prípravu? Potom vyskúšajte recept na krehučké slimáky s vanilkovým krémom. Tieto fantastické zákusky sú ideálne na rôzne príležitosti, či už rodinné oslavy, narodeniny alebo len tak k popoludňajšej káve.
Svieže a voňavé slimáky s vanilkovým krémom sú tým pravým dezertom pre každého milovníka sladkostí. Ich príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Stačí si pripraviť cesto, natrieť ho vanilkovým krémom a zrolovať. Slimáky pečieme v rúre a po upečení ich môžeme posypať práškovým cukrom.
Slimáky s vanilkovým krémom
Ingrediencie:
- Cesto:
- 500 – 600 g jemnej múky
- 100 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 10 g sušeného droždia
- 300 ml mlieka (teplého)
- 50 g rozpusteného masla
- 2 bielka
- Krém:
- 320 ml mlieka
- 2 žĺtka
- 120 g cukru
- 30 g kukuričného škrobu
- 10 g vanilkového cukru
- Na potretie:
- 1 žĺtok
- 2 lyžice mlieka
Postup prípravy:
- Začneme prípravou krému. V hrnci zmiešame cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a pridáme žĺtka. Vytvoríme hladkú zmes.
- Postupne prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém.
- Krém preložíme do inej misky, prikryjeme a necháme vychladnúť.
- Pre cesto zmiešame v miske múku s ostatnými suchými ingredienciami.
- Pridáme teplé mlieko, maslo a bielka. Vytvoríme hladké cesto.
- Cesto necháme kysnúť v teplej miestnosti po dobu 1 hodiny.
- Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rovnomerne naň natrieme krém.
- Cesto zrolujeme a nakrájame na slimáky. Uložíme ich na plech a necháme ešte 20 minút kysnúť.
- Slimáky potrieme zmesou žĺtka a mlieka.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 30-35 minút.
- Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.
Dúfam, že tento recept vám prinesie rovnakú radosť z pečenia a z chuti, ako mne. Skutočne ide o výnimočný dezert, ktorý si zamiluje každý milovník sladkostí.
Slimáky s vanilkovým krémom – Video recept:
Tieto slimáky sú skutočne výnimočné. Ich jemné cesto a bohatá vanilková plnka sa jednoducho spoja v dokonalú chuť. Určite si ich obľúbite aj vy!
Súvisiace články
Kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou: Rokmi overený recept od našej babičky!
Vianočné orechové slimáky: Sú ako obláčik! Toto cesto používam aj na štrúdle, buchty a rolády!
Mäkkučké tvarohové buchty podľa našej babičky: Ak máte doma kocku tvarohu určite ich skúste!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chutné jedlo