Jesenné dobroty z úrody – 13 receptov, ktoré doma zmiznú z taniera
Hrejivé polievky, tekvicové rýchlovky, vitamínová kapusta a voňavé koláče. Zrozumiteľné postupy, dostupné suroviny, poctivá chuť.
1. Krémová hokkaido polievka

Pečená hokkaido sa rozmixuje do hodvábneho krému, stačí kvapka smotany a štipka muškátu. Miska, ktorá zahreje aj v najväčšej slotě.
2. Valašská kyselica

Kyslá kapusta, klobása a smotana v jednej hrejivej polievke. Hustá, voňavá a presne taká, akú si pamätáte z hôr.
3. Pravá slovenská kapustnica

Poctivý základ, vyvážená kyslosť a plná miska energie. Polievka, čo zasýti a rozvonia celý byt.
4. Hubová polievka so smotanou

Huby opražiť do vône, zaliať vývarom, zjemniť smotanou. Jednoduchá technika, veľká chuť – aj zo šampiňónov.
5. Najlepší šalát z kyslej kapusty

Kyslá kapusta, cibuľa, paprika a jabĺčko. Rýchla príloha, ktorá prebudí chuť k jedlu a hodí sa k hocičomu.
6. Krémová tekvicová polievka

Tekvicu nechajte na plechu skaramelizovať a až potom rozmixujte. Výsledok je sladkastý, hladký a perfektný s krutónmi.
7. Tekvicové cestoviny z 5 ingrediencií

Tekvica, smotana, cesnak, bylinky a parmezán. Za pár minút na stole, chutí dospelým aj deťom.
8. Tekvicové gnocchi so šalviovým maslom

Upečená tekvica, trochu múky a zemiakov. Krátko povariť, prehodiť na panvici s maslom a šalviou. Jedlo, do ktorého sa pustí celá rodina.
9. Tekvicové placky

Nastrúhaná tekvica, vajce, vločky a syr. Vyžmýkať vodu, opiecť dozlatista. S cesnakovým dipom miznú zo stola okamžite.
10. Krehký koláč s jablkami a krémom

Koláč, ktorý sa krásne krája a drží tvar. Voňavý, lahodný a presne taký „nedeľný“ k dobrej káve.
11. Koláč s jablkami a citrónovým krémom

Nádherne vyvážená sladkokyslá chuť. Na vrch stačí tenká vrstva džemu a plech sa rozchytá ešte teplý.
12. Jablkový koláč s pudingom

Vanilkový puding spojí šťavnaté jablká do hladkej vrstvy. Po vychladnutí sa krája ukážkovo a chutí ešte viac.
13. Tradičný slivkový koláč s drobenkou

Jednoduché cesto a poctivá drobenka. Plech, ktorý vonia domovom a mizne rýchlejšie než stihne vychladnúť.
Záver
Veríme, že ste si vybrali recept, ktorý vám sadne do chuti aj do času. Ak máte v komore kapustu, tekvicu alebo plný košík jabĺk, z tohto výberu vždy niečo rýchlo postavíte na stôl. Dobrú chuť.