Geniálna zmrzlinová torta: Dezert, ktorý je dokonalým spojením čokolády, jahôd a vanilky!

Geniálna zmrzlinová torta: Dezert, ktorý je dokonalým spojením čokolády, jahôd a vanilky!

Hľadáte dezert, ktorý vás osvieži? Tak potom táto geniálna zmrzlinová torta je ideálnou voľbou! Je to dezert, ktorý obsahuje vrstvy bohatého čokoládového brownie, krémovej čokoládovej zmrzliny, osviežujúcej jahodovej zmrzliny a klasickej vanilkovej zmrzliny.

Tento vrstvený zmrzlinový dezert je lahodnou kombináciou chutí a textúr. S domácimi zmrzlinami a vláčnym čokoládovým brownie základom, je to dezert, ktorý zaručene očarí vašu rodinu a priateľov.

Geniálna zmrzlinová torta

Ingrediencie:

Čokoládové brownie :

  • 1 veľké vajce
  • 70g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 70g rastlinného oleja
  • 30g kakaa
  • 30g hladkej múky

Čokoládová zmrzlina:

  • 240g šľahačkovej smotany
  • 1/2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
  • 30g kakaa
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Jahodová omáčka:

  • 200g jahôd
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Jahodová zmrzlina:

  • 200g šľahačkovej smotany
  • 1/2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
  • Jahodová omáčka

Vanilková zmrzlina:

  • 240g šľahačkovej smotany
  • 1/2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Na dozdobenie:

  • Čerstvé jahody
  • Čokoláda
  • Práškový cukor

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na180°C a vyložte tortovú formu s papierom na pečenie.
  2. V miske vyšľahajte vajce s cukrom, soľou a vanilkovým extraktom, kým nie sú všetky ingrediencie spojené. Na záver pridajte olej.
  3. Pridajte múku a kakao a šľahajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
  4. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  5. Pečte približne 10-12 minút.
  6. Nechajte brownie úplne vychladnúť.
  7. Vložte jahody, cukor a citrónovú šťavu do malého hrnca a varte na strednom ohni
  8. Priveďte k varu a varte asi 5 minút, kým jahodová omáčka nezhustne.
  9. Odstráňte z ohňa a preceďte, aby ste odstránili semienka. Nechajte úplne vychladnúť.
  10. Vo veľkej miske vyšľahajte smotanu do tuha.
  11. Pridajte sladené kondenzované mlieko, soľ a kakao a miešajte, kým nie sú všetky ingrediencie dobre spojené.
  12. Dajte vychladnutý brownie na servírovací tanier.
  13. Položte okolo koláča prstenec z tortovej formy a vyložte ho potravinárskou fóliou.
  14. Nalejte čokoládovú zmrzlinovú zmes na koláč a pekne ju po vrchu uhlaďte.
  15. Dajte do mrazničky na 1-2 hodiny, kým zmrzlinová časť mierne nezatuhne.
  16. Vo veľkej miske vyšľahajte smotanu do tuha.
  17. Pridajte sladené kondenzované mlieko a pripravenú jahodovú omáčku a miešajte, kým nie sú všetky ingrediencie dobre spojené.
  18. Nalejte jahodovú zmrzlinovú zmes na zamrznutú čokoládovú zmrzlinovú vrstvu a opäť vrch uhlaďte.
  19. Opäť dajte do mrazničky na 1-2 hodiny.
  20. Vo veľkej miske vyšľahajte smotanu do tuha.
  21. Pridajte sladené kondenzované mlieko, soľ a vanilkový extrakt a miešajte, kým nie sú ingrediencie na vanilkovú zmrzlinu dobre spojené.
  22. Nalejte vanilkovú zmrzlinovú zmes na jahodovú vrstvu a uhlaďte.
  23. Dajte zamraziť na 6 hodín alebo cez noc, aby sa zmrzlinové časti úplne zamraziili.
  24. Ozdobte koláč čerstvými jahodami a čokoládou.
  25. Posypte práškovým cukrom.

Tipy:

  • Uistite sa, že brownie je úplne vychladnuté predtým, než naň začnete vrstviť zmrzlinu, aby sa zmrzlina neroztopila.
  • Každú vrstvu zmrzliny vyrovnajte špachtľou, aby bol povrch hladký a rovnomerný. Uistite sa, že každá vrstva je dobre zmrazená pred pridaním ďalšej vrstvy, aby sa vrstvy neprelínali.
  • Buďte kreatívni s dekoráciami. Okrem čerstvých jahôd a čokolády môžete použiť aj nasekané orechy, čokoládové hobliny alebo karamelové polevy.
  • Pred podávaním nechajte koláč chvíľu postáť pri izbovej teplote, asi 10 minút, aby sa ľahšie krájal.

Geniálna zmrzlinová tortaVideo recept:

Táto geniálna zmrzlinová torta je dokonalým spojením viacerých chutí. Vrstvy čokoládového brownie, čokoládovej, jahodovej a vanilkovej zmrzliny vytvárajú neodolateľný dezert, ktorý je ideálny na oslavy alebo jednoducho, keď máte chuť na niečo výnimočné.

Súvisiace články:

Neskutočne chutná orechová torta: Tento recept je hviezdou každej oslavy!

Nepečená jahodová torta z maslových sušienok: Z tejto jahodovej rýchlovky nikdy nezostane ani kúsoček!

Fantastická torta z dlhých piškót: Lepší letný dezert neexistuje!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Home Cooking Adventure


Súvisiace príspevky

Lahodný jablkový koláč bez zbytočných starostí: Veľmi jednoduchý a rýchly recept s tajnou ingredienciou

Lahodný jablkový koláč bez zbytočných starostí: Veľmi jednoduchý a rýchly recept s tajnou ingredienciou

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK S naším rýchlym a jednoduchým postupom si vychutnáte dokonalý jablkový koláč bez zbytočných starostí. A prezradíme vám aj tajnú ingredienciu, ktorá ho urobí ešte neodolateľnejším. Predstavte si voňavý, teplý koláč s jemným cestom a šťavnatou jablkovou plnkou. A teraz si predstavte, že […]

Jednoduché sušienky s džemom za 15 minút: Privádzajú všetkých do šialenstva! Dobré a ľahké

Jednoduché sušienky s džemom za 15 minút: Privádzajú všetkých do šialenstva! Dobré a ľahké

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo sladké a rýchle? Tieto jednoduché sušienky s džemom sú hotové za 15 minút a ich chuť vás dostane! S minimom ingrediencií a jednoduchým postupom si môžete pripraviť lahodné koláčiky, ktoré potešia celú rodinu. Ideálne ako dezert ku káve, […]

Citrónová bábovka s kyslou smotanou podľa našej babičky: Extra jemná a vláčna

Citrónová bábovka s kyslou smotanou podľa našej babičky: Extra jemná a vláčna

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Upečte si tú najjemnejšiu a najvoňavejšiu citrónovú bábovku s kyslou smotanou podľa overeného receptu našej babičky. Táto bábovka je taká vláčna, že sa vám bude rozplývať na jazyku. Ideálny dezert ku káve alebo čaju, ktorý zvládne pripraviť každý. Naša citrónová bábovka s […]

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite ochutnať slivkový koláč tak, ako ho pripravovali naše prababičky? Prinášame vám starodávny recept z 19. storočia, ktorý vás prenesie v čase a poteší vaše chuťové poháriky. S naším receptom a praktickými tipmi hravo zvládnete upiecť tento tradičný koláč, ktorý bol kedysi […]

Huby so zeleninou v sladkokyslej omáčke hotové za 10 minút – rýchla a originálna príloha!

Huby so zeleninou v sladkokyslej omáčke hotové za 10 minút – rýchla a originálna príloha!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Rýchla a jednoduchá príloha, ktorá dodá vášmu jedlu originálny šmrnc. Huby so zeleninou v sladkokyslej omáčke sú hotové za len 10 minút a zaručene potešia nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše oči svojimi pestrými farbami. Huby so zeleninou v sladkokyslej omáčke […]

Najlepší ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ na svete: ROZTOPÍ SA V ÚSTACH, veľmi jednoduchý a chutný

Najlepší ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ na svete: ROZTOPÍ SA V ÚSTACH, veľmi jednoduchý a chutný

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ je skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov čokolády. Nie je len chutný, ale aj ohromne jednoduchý na prípravu. Rozpustí sa vám v ústach a jeho intenzívna čokoládová chuť vás úplne očarí. Vyskúšajte ho ešte dnes a presvedčte sa sami! Ak […]


Google Správy: Daj nám ⭐