Toto jedlo je môj objav roka pre rýchle večere alebo víkendové raňajky. Je to niečo medzi pizzou, omeletou a quesadillou – a výsledok je absolútne fantastický. Keď mám chuť na niečo teplé, syrové a sýte, ale nechce sa mi čakať na kysnutie cesta, táto pizza z tortilly je záchrana hotová do 10 minút.
Zabudnite na klasické postupy. Celé kúzlo je v tom, že základ netvorí omáčka, ale vaječná vrstva, ktorá všetko krásne spojí. Je to chrumkavé, šťavnaté a tak dobré, že to budete chcieť robiť znova a znova. Poďme na tento super-rýchly a geniálny recept.
Ako urobiť rýchlu pizzu z tortilly na panvici?
Na prvú tortillu v panvici nalejte zľahka rozšľahané vajcia. Prikryte syrom, bylinkami a druhou tortillou. Opečte z jednej strany, pomocou taniera otočte, pridajte paradajky a špenát, posypte syrom a dopečte z druhej strany.
Základné informácie
- Čas prípravy: 5 min
- Čas varenia: 10 min
- Počet porcií: 1 veľká pizza (pre 1-2 osoby)
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 700 kcal/porcia
- Trend: Rýchla večera / Fusion
Potrebujeme
- 2 ks veľkých pšeničných tortíll
- 5 ks vajec
- 100 g syra mozzarella (nastrúhaného)
- 2 ks paradajok
- 1 hrsť čerstvého listového špenátu
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 20 g masla
- 1 PL olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy
- Najprv si pripravte suroviny. Mozzarellu nastrúhajte nahrubo, paradajky nakrájajte na tenké plátky a petržlenovú vňať nasekajte.
- A teraz kľúčový krok: V miske zľahka rozšľahajte 5 vajec so soľou a čiernym korením. Nerobte z nich penu, len ich spojte, aby sa bielky a žĺtky premiešali.
- Pripravte si väčšiu nepriľnavú panvicu (s priemerom tortilly). Na strednom ohni v nej rozpustite maslo s olivovým olejom.
- Do panvice vložte prvú tortillu. Ihneď na ňu rovnomerne vylejte rozšľahané vajcia.
- Povrch vajec posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a väčšinou nastrúhanej mozzarelly. Menšiu časť syra si odložte bokom.
- Všetko prikryte druhou tortillou, zľahka ju pritlačte. Panvicu prikryte pokrievkou a na miernom ohni opekajte 5 minút.
- Teraz príde trik na otáčanie. Prikryte panvicu veľkým tanierom a celé to odvážne prevráťte. Pizza tak zostane na tanieri.
- Pizzu z taniera jednoducho zošuchnite späť do panvice, neopečenou stranou nadol.
- Povrch rýchlo pokryte plátkami paradajok, lístkami čerstvého špenátu a posypte zvyšným syrom.
- Znova prikryte pokrievkou a opekajte ďalších 5 minút, kým sa syr neroztopí a tortilla zospodu nie je zlatistá.
- Hotovú pizzu preložte na dosku, nakrájajte na trojuholníky a okamžite podávajte.
Videorecept
2 praktické tipy na záver
- Vajcia vždy rozšľahajte: Naozaj nevynechajte krok s rozšľahaním vajec. Ak by ste ich vyliali na tortillu celé, bielky by stiekli do panvice a vytvorili by neporiadok namiesto chutnej plnky.
- Strážte teplotu: Opekajte naozaj na miernom až strednom plameni. Na príliš silnom ohni by sa tortilla spálila skôr, než by sa stihli vajcia vo vnútri uvariť.
Jednoduché variácie
- Namiesto špenátu a paradajok môžete na vrch použiť svoje obľúbené pizza ingrediencie: plátky šunky, salámy, olivy alebo šampiňóny.
- Pre pikantnú verziu pridajte do rozšľahaných vajec štipku chilli vločiek alebo na vrch hotovej pizze pokvapkajte pikantný olej.
Záver
Výsledkom je neuveriteľne rýchle a návykové jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je ideálne, keď nemáte čas, ale máte chuť na niečo teplé a syrové.
Recept vychádza z verzie od Elena Rezepte, upravený, opravený a osobne otestovaný redakciou Varíme s Láskou.
 
								
 
								 
								 
								 
								 
								 
								