Fantastická marináda na kuracie mäsko: Poradila mi ju moja suseda, a presvedčíte sa, že inú marinádu už robiť nebudete! Je to tajný trik pre šťavnaté, aromatické a úžasne chutné kuracie mäso, ktoré si zamiluje každý.
Už žiadne suché alebo nevýrazné kuracie mäso! S touto jednoduchou, ale účinnou marinádou, ktorú som objavila vďaka svojej susede, premeníte každé kuracie mäso na kulinárne dielo. Je ideálna pre grilovanie, pečenie v rúre či panvicu – výsledok je vždy perfektný.
Fantastická marináda na kuracie mäsko
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 20 ml olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- červenú papriku podľa chuti
- 3 vajcia
- 250 g kyslej smotany
- bazalka
- 150 g tvrdého syra
- 1 paradajka
- Bylinky podľa chuti (voliteľné)
Postup prípravy:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Mäso vložíme do misy, polejeme olivovým olejom, posypeme koreninami a soľou. Môžeme pridať aj bylinky alebo ďalšie koreniny podľa chuti. Potom všetko dobre premiešame.
- Do inej misy si rozklepneme vajcia, pridáme smotanu, bazalku a pridáme ešte syr, ktorý sme si nastrúhali na hrubom strúhadle. Vložime do misky s mäsom.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom a zmes nalejeme do nej. Uhladíme lyžicou.
- Navrch ešte naukladáme kolieska paradajky.
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180 °C na približne 40 minút.
Marináda na kuracie mäsko – Video recept:
Táto marináda na kuracie mäso zmení váš pohľad na prípravu kuraciny. Jednoduchá, plná chutí a taká dobrá, že ju budete chcieť používať stále. Vyskúšajte ju a pripravte sa na pochvaly od rodiny a priateľov – táto marináda je naozaj niečo špeciálne!
Súvisiace články
Najlepšia domáca omáčka Teriyaki: Hotová za 3 minúty! Super ľahký recept!
Osviežujúca grécka Tzatziky omáčka: Rýchly a ľahký recept!
Jednoduchá krémová hubová omáčka k mäsu a cestovinám
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Appetizing – Meat Recipes