Tento recept na domáci slivkový lekvár z rúry je jednoduchý a chutný. Je ideálny na chlebík, do buchiet a miluje ho celá rodina. Je tak jednoduchý, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova.
Domáci slivkový lekvár z rúry – Ingrediencie:
- 5 kg čerstvých sliviek
- 1 kg kryštálového cukru
- Zaváraninové poháre
Postup:
Začíname tým, že si slivky dôkladne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Následne vykôstkované slivky vložíme na pekáč. Na pekáč ich dáme v niekoľkých vrstvách a každú vždy zasypeme kryštálovým cukrom. Potom všetko ešte rukami dobre premiešame, aby sa cukor dostal všade. Slivky ihneď po zmiešaní s cukrom vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 120 minút. Počas pečenia slivky občas premiešame. Po uplynutí doby pečenia navrstvíme džem do sterilizovaných pohárov a ešte za horúca pevne uzavrieme viečkami. Lekvár necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom chladnom mieste.
Tento recept na domáci slivkový lekvár z rúry je skvelým riešením pre rýchly a chutný dezert. Je jednoduchý na prípravu a je ideálny pre celú rodinu. Dobrú chuť!
Zaváracie poháre s bieločervenými viečkami na domáci slivkový lekvár som kúpila TU
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Výborná talianska zemiaková polievka: robím ju každý týždeň, je rýchla, lacná a neuveriteľne chutná!
- Írsky čajový chlebíček (Barmbrack): Recept, ktorý vonia po whisky a čaji
- Máte doma zemiaky a pár húb?: RECEPT na bleskovú 15-minútovú večeru, ktorá chutí famózne!
- Len zemiaky, slanina a syr: RECEPT na bombastickú večeru z JEDNEJ panvice, ktorá zasýti každého.
- Kuracie mäso so zemiakmi a hubami na plechu: Bleskový recept bez námahy
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domaći Recepti
