Ako pripraviť najlepšie hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou
Hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Obsah receptu

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou je klasika, ktorú milujeme všetci. S naším receptom bude mäso mäkké ako maslo a omáčka neodolateľne lahodná.

Naučíme vás, ako pripraviť hovädzie mäso na prírodno, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. S naším podrobným návodom a užitočnými tipmi zvládnete tento recept ľavou zadnou.

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzích steakov
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Hladká múka na obalenie
  • Olej na vyprážanie (približne 8 lyžíc)
  • 400 gramov cibule (nakrájaná na tenké plátky)
  • 30 gramov cesnaku (nakrájaný na jemno)
  • 1 polievková lyžica paradajkového koncentrátu
  • 250 mililitrov roztlačených paradajok (alebo paradajkovej omáčky)
  • Voda podľa potreby

Postup prípravy:

Príprava rezňov:

  • Hovädzie steaky osušte papierovou utierkou, jemne naklepte a osoľte ich z oboch strán.
  • Jednu stranu steakov obalte v múke.

Vyprážanie rezňov:

  • Na vysokom ohni zahrejte 5 lyžíc oleja v hlbokej panvici.
  • Vložte steaky do panvice obalenou stranou nadol a smažte 2 až 3 minúty, kým sa nevytvorí zlatohnedá kôrka.
  • Steaky otočte a smažte ďalšie 2 minúty z druhej strany.
  • Vyberte steaky z panvice a odložte ich bokom.

Príprava omáčky:

  • Použite rovnakú panvicu, v ktorej ste smažili mäso, a pridajte ďalšie 3 lyžice oleja. Zohrejte ho na strednom ohni.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju 3 až 4 minúty, kým nezmäkne a nezačne zlátnuť.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte paradajkový koncentrát a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne rozložil.
  • Pridajte roztlačené paradajky a podľa chuti osoľte a okoreňte.

Dusené mäso:

  • Vložte steaky späť do panvice s omáčkou.
  • Prilejte toľko vody, aby bolo mäso zakryté.
  • Varte na strednom ohni 50 až 60 minút, občas premiešajte a podľa potreby pridajte viac vody.

Dokončenie:

  • Po 50 až 60 minútach skontrolujte mäso, ak je mäkké, vyberte ho z omáčky.
  • Omáčku zmixujte, vráťte mäso do omáčky a varte ešte na miernom ohni ďalších 15 až 20 minút, aby sa zahustila.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do omáčky trochu červeného vína.
  • Ak nemáte čerstvé paradajky, môžete použiť kvalitnú paradajkovú konzervu.
  • Podávajte s vašou obľúbenou prílohou – ryžou, zemiakmi, knedľou alebo cestovinami.

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou – Video recept:

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou je jedlo, ktoré poteší celú rodinu. S naším receptom bude jeho príprava jednoduchá a výsledok famózny. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Ako pripraviť hovädzie mäso také mäkké ako maslo? Nebudete potrebovať ani nôž!

Ako pripraviť hovädzie mäso s omáčkou: Recept na mäso, ktoré sa vám rozpadne na jazyku!

Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty