Search

Ako pripraviť najlepšie hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou
Hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Obsah receptu

Publikované: 31. augusta 2024, 00:00

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou je klasika, ktorú milujeme všetci. S naším receptom bude mäso mäkké ako maslo a omáčka neodolateľne lahodná.

Naučíme vás, ako pripraviť hovädzie mäso na prírodno, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. S naším podrobným návodom a užitočnými tipmi zvládnete tento recept ľavou zadnou.

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzích steakov
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Hladká múka na obalenie
  • Olej na vyprážanie (približne 8 lyžíc)
  • 400 gramov cibule (nakrájaná na tenké plátky)
  • 30 gramov cesnaku (nakrájaný na jemno)
  • 1 polievková lyžica paradajkového koncentrátu
  • 250 mililitrov roztlačených paradajok (alebo paradajkovej omáčky)
  • Voda podľa potreby

Postup prípravy:

Príprava rezňov:

  • Hovädzie steaky osušte papierovou utierkou, jemne naklepte a osoľte ich z oboch strán.
  • Jednu stranu steakov obalte v múke.

Vyprážanie rezňov:

  • Na vysokom ohni zahrejte 5 lyžíc oleja v hlbokej panvici.
  • Vložte steaky do panvice obalenou stranou nadol a smažte 2 až 3 minúty, kým sa nevytvorí zlatohnedá kôrka.
  • Steaky otočte a smažte ďalšie 2 minúty z druhej strany.
  • Vyberte steaky z panvice a odložte ich bokom.

Príprava omáčky:

  • Použite rovnakú panvicu, v ktorej ste smažili mäso, a pridajte ďalšie 3 lyžice oleja. Zohrejte ho na strednom ohni.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju 3 až 4 minúty, kým nezmäkne a nezačne zlátnuť.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte paradajkový koncentrát a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne rozložil.
  • Pridajte roztlačené paradajky a podľa chuti osoľte a okoreňte.

Dusené mäso:

  • Vložte steaky späť do panvice s omáčkou.
  • Prilejte toľko vody, aby bolo mäso zakryté.
  • Varte na strednom ohni 50 až 60 minút, občas premiešajte a podľa potreby pridajte viac vody.

Dokončenie:

  • Po 50 až 60 minútach skontrolujte mäso, ak je mäkké, vyberte ho z omáčky.
  • Omáčku zmixujte, vráťte mäso do omáčky a varte ešte na miernom ohni ďalších 15 až 20 minút, aby sa zahustila.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do omáčky trochu červeného vína.
  • Ak nemáte čerstvé paradajky, môžete použiť kvalitnú paradajkovú konzervu.
  • Podávajte s vašou obľúbenou prílohou – ryžou, zemiakmi, knedľou alebo cestovinami.

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou – Video recept:

Hovädzie mäso na prírodno so šťavou je jedlo, ktoré poteší celú rodinu. S naším receptom bude jeho príprava jednoduchá a výsledok famózny. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Ako pripraviť hovädzie mäso také mäkké ako maslo? Nebudete potrebovať ani nôž!

Ako pripraviť hovädzie mäso s omáčkou: Recept na mäso, ktoré sa vám rozpadne na jazyku!

Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty