Search

Zapekané mleté mäso so syrom a vajcom: Rýchly recept plný chuti!

Zapekané mleté mäso so syrom
Zapekané mleté mäso so syrom

Obsah receptu

Potrebujete rýchlu a lahodnú večeru, ktorá poteší celú rodinu? Máme pre vás jedinečný spôsob, ako inovatívne využiť mleté mäso a pripraviť z neho neuveriteľne chutné zapekané mleté mäso so syrom a vajcom.

Tento recept pochádza z kreatívnej kuchyne youtuberského kanálu Lecker schnell a je taký jednoduchý, že ho zvládne aj úplný začiatočník v kuchyni. Ústrednou postavou tohto receptu je mleté mäso, ktoré sa spojí so syrom a vajcom do harmonického celku. Spoločnosť mu robí lahodný a osviežujúci šalát. Poďme na to!

Zapekané mleté mäso so syrom a vajcom – Ingrediencie:

  • 3 zemiaky
  • 400 g mletého mäsa
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 80 g syra
  • 4 vajcia

Na šalát:

  • 1/2 hlávky ľadového šalátu
  • 1 uhorka
  • 1 paradajka
  • 1/2 červenej papriky
  • niekoľko olív
  • soľ podľa chuti
  • sušené oregano podľa chuti
  • 3 PL olivového oleja
  • 1/2 ČL francúzskej horčice
  • citrónovú šťavu podľa chuti
  • nasekanú jarnú cibuľku

Postup prípravy:

Začíname očistením a nahrubo nastrúhaním zemiakov do misky. Misku napustíme vodou a zemiaky dôkladne opláchneme. Do osušených zemiakov pridáme mleté mäso, vajce a nastrúhanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko premiešame do homogénnej zmesi.

Zmes pokryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút odpočívať. Potom z nej formujeme štyri rovnaké guľôčky a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu každej guľôčky urobíme jamku.

Plech vkladáme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme šalát – do čistej misky pridáme na kocky nakrájaný šalát, uhorku, rajčinu a papriku.

Po uplynutí času vyberieme plech, na upečené mäso posypeme nastrúhaný syr, do jamky vložíme vajce, posolíme a vložíme späť do rúry pečieme na ďalších 15 minút.

Kým sa mäso dokončí, do šalátu pridáme nakrájané olivy, soľ, oregano, olej a horčicu. Šalát pokvapkáme citrónovou šťavou a všetko spolu premiešame.

Podávame horúce, posypané nasekanou cibuľkou, spolu so sviežim šalátom.

Bon appétit!

Tento recept je jednoduchý, rýchly a plný chuti. Pokojne ho vyskúšajte a potešte tak svoje chuťové poháriky. Určite budete milo prekvapení, ako veľmi sa táto jednoduchá večera z mletého mäsa môže stať hviezdou vašej rodinnej tabule!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty