Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed alebo večeru? Tieto zapekané cisárske rezne so syrom sú perfektnou voľbou! Sú ľahké na prípravu a zaručene uspokoja celú rodinu.
Zapečené cisárske rezne so syrom sú klasikou slovenskej kuchyne. Rezne sú obalené v múke a opražené na oleji, potom sa zalejú omáčkou z kečupu a majonézy a zasypú šampiňónmi a syrom. Nakoniec sa zapečú v rúre dozlatista.
Zapekané cisárske rezne so syrom
Potrebujeme:
- bravčové rezne (môže byť z karé, krkovičky alebo stehna)
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- hladká múka
- rastlinný olej
- čerstvé šampiňóny
- 1 ks cibuľa
- rovnaký diel kečupu a majonézy
- tvrdý syr
Postup prípravy:
- Začnite s prípravou mäsa. Ak je celé, nakrájajte ho na plátky a potom ich pomocou tĺčika preklepajte cez potravinársku fóliu. Osolte a okoreňte plátky mäsa podľa vlastnej chuti.
- Každý plátok mäsa potom obalíme z oboch strán v múke a opečieme na rozhorúčenom oleji.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na prúžky. Šampiňóny tiež očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na rastlinnom oleji opražíme cibuľu a šampiňóny do mäkka. Podľa chuti môžeme zmes osoliť a okoreniť.
- Na plech pokrytý papierom na pečenie si uložíme opečené plátky mäsa vedľa seba.
- Pripravíme si omáčku z rovnakých dielov kečupu a majonézy a navrstvíme ju na mäso.
- Na každý plátok mäsa potom navrstvíme zmes šampiňónov a cibule. Nakoniec všetko pokryjeme vrstvou strúhaného syra.
- Pripravené rezne vložíme do predhriatej rúry a zapekáme pri teplote 160 °C približne 30 minút.
A voila, máme hotovo! Servírujeme môžeme napríklad s mladými zemiakmi na masle a s petržlenovou vňaťkou.
Zapekané cisárske rezne so syrom – Video recept:
Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže je ideálny pre rušné dni. Podávajte ich s varenými zemiakmi alebo ryžou a zeleným šalátom.
Súvisiace články
Vyprážané zemiakové rezne: Zvonku chrumkavé a vnútri mäkké! Z piatich zemiakov sa naje celá rodina!
Výborné kapustové rezne: Sú oveľa chutnejšie ako rezne z mäsa!
Plnené bravčové závitky na cesnaku: Sú lepšie ako nedeľné rezne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zrób to Smacznie