Zapekané cisárske rezne so syrom: Výborný obed alebo večera, hodné aj na slávnostný stôl!

Zapekané cisárske rezne so syrom
Zapekané cisárske rezne so syrom

Obsah receptu

Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed alebo večeru? Tieto zapekané cisárske rezne so syrom sú perfektnou voľbou! Sú ľahké na prípravu a zaručene uspokoja celú rodinu.

Zapečené cisárske rezne so syrom sú klasikou slovenskej kuchyne. Rezne sú obalené v múke a opražené na oleji, potom sa zalejú omáčkou z kečupu a majonézy a zasypú šampiňónmi a syrom. Nakoniec sa zapečú v rúre dozlatista.

Zapekané cisárske rezne so syrom

Potrebujeme:

  • bravčové rezne (môže byť z karé, krkovičky alebo stehna)
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • hladká múka
  • rastlinný olej
  • čerstvé šampiňóny
  • 1 ks cibuľa
  • rovnaký diel kečupu a majonézy
  • tvrdý syr

Postup prípravy:

  1. Začnite s prípravou mäsa. Ak je celé, nakrájajte ho na plátky a potom ich pomocou tĺčika preklepajte cez potravinársku fóliu. Osolte a okoreňte plátky mäsa podľa vlastnej chuti.
  2. Každý plátok mäsa potom obalíme z oboch strán v múke a opečieme na rozhorúčenom oleji.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na prúžky. Šampiňóny tiež očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Na rastlinnom oleji opražíme cibuľu a šampiňóny do mäkka. Podľa chuti môžeme zmes osoliť a okoreniť.
  5. Na plech pokrytý papierom na pečenie si uložíme opečené plátky mäsa vedľa seba.
  6. Pripravíme si omáčku z rovnakých dielov kečupu a majonézy a navrstvíme ju na mäso.
  7. Na každý plátok mäsa potom navrstvíme zmes šampiňónov a cibule. Nakoniec všetko pokryjeme vrstvou strúhaného syra.
  8. Pripravené rezne vložíme do predhriatej rúry a zapekáme pri teplote 160 °C približne 30 minút.

A voila, máme hotovo! Servírujeme môžeme napríklad s mladými zemiakmi na masle a s petržlenovou vňaťkou.

Zapekané cisárske rezne so syrom – Video recept:

Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže je ideálny pre rušné dni. Podávajte ich s varenými zemiakmi alebo ryžou a zeleným šalátom.

Súvisiace články

Vyprážané zemiakové rezne: Zvonku chrumkavé a vnútri mäkké! Z piatich zemiakov sa naje celá rodina!

Výborné kapustové rezne: Sú oveľa chutnejšie ako rezne z mäsa!

Plnené bravčové závitky na cesnaku: Sú lepšie ako nedeľné rezne!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zrób to Smacznie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty