Search

Zabudnite na zložité zákusky. Táto Nanuková torta z krupice je hotová za pár minút (a bez rúry).

Nepečená Nanuková torta
Nepečená Nanuková torta

Obsah receptu

Publikované: 2. októbra 2025, 07:30

Ak hľadáte recept na dezert, ktorý vyzerá luxusne, chutí absolútne božsky a pritom je jeho príprava neuveriteľne jednoduchá, toto je on. Zabudnite na váženie, miešanie zložitých ciest a pečenie. Táto nepečená ‘nanuková’ torta má tri lahodné krémové vrstvy, ktoré pripravíte len jednoduchým varením na sporáku za pár minút. Je to naozaj fantázia, ktorá chutí ako tá najlepšia zmrzlina!

Základné informácie

  • Čas prípravy: 25 minút (+ chladenie)
  • Čas varenia/pečenia: 15 minút
  • Počet porcií: 1 menší plech (cca 15 rezov)
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 300 kcal/rez
  • Trend: Bez pečenia / Rýchly dezert

Potrebujeme

  • 1 pohár = 200 ml

Kakaový krupicový základ

  • 1 liter mlieka
  • 1 pohár detskej krupice
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ČL masla

Šľahačková vrstva

  • 1 balenie šľahačky v prášku
  • 1 pohár studeného mlieka

Čokoládový krém (vrchná vrstva)

  • 3 poháre mlieka
  • 1,5 PL hladkej múky
  • 1,5 PL kakaa
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL masla
  • 1 ČL Nutelly (alebo inej orieškovej nátierky)

Postup prípravy

  1. Príprava formy. Pripravte si menší, hlbší plech alebo formu (ideálne cca 20×30 cm) a zľahka ju vypláchnite studenou vodou (nevyutierajte ju dosucha). Vďaka tomu sa krém na steny neprilepí a zákusok sa bude lepšie vyberať.
  2. Príprava krupicového základu. Priamo do väčšieho hrnca nasypte krupicu, kryštálový cukor (1 pohár) a 3 PL kakaa. Metličkou dobre premiešajte.
  3. Za stáleho miešania prilejte 1 liter studeného mlieka.
  4. Hrniec položte na sporák a na strednom plameni za neustáleho miešania varte, kým zmes nezhustne do konzistencie veľmi hustej krupicovej kaše.
  5. Odstavte z plameňa, vmiešajte vanilkový cukor a lyžičku masla.
  6. Horúcu krupicovú zmes ihneď vylejte do pripravenej formy a stierkou uhlaďte povrch. Nechajte úplne vychladnúť, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.
  7. Šľahačková vrstva. Kým základ chladne, v mise vyšľahajte šľahačku v prášku so studeným mliekom (1 pohár) podľa návodu na obale na tuhý krém.
  8. Šľahačku rovnomerne natrite na úplne vychladnutý a stuhnutý krupicový základ. Vráťte do chladničky.
  9. Príprava čokoládového krému. Do čistého hrnca nasypte hladkú múku, 1,5 PL kakaa a 3 PL cukru. Premiešajte.
  10. Prilejte 3 poháre studeného mlieka a metličkou všetko dohladka rozmiešajte.
  11. Na strednom plameni za stáleho miešania uvarte hustý krém, podobne ako puding.
  12. Odstavte, vmiešajte lyžičku masla a lyžičku Nutelly. Miešajte, kým sa všetko nespojí a nechajte krém za občasného miešania vychladnúť, aby bol len vlažný (nesmie byť horúci!).
  13. Dokončenie. Vlažný čokoládový krém nalejte na šľahačkovú vrstvu a rovnomerne rozotrite.
  14. Dezert vložte finálne stuhnúť do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ideálne cez noc.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Ako na dokonale hladké krémy bez hrudiek? Tento recept je geniálny v tom, že používa ten najjednoduchší a najspoľahlivejší trik: všetky sypké suroviny (krupicu, múku, kakao, cukor) vždy najprv dokonale rozmiešajte v studenom mlieku a až potom začnite celú zmes zohrievať. Je to stopercentná záruka, že vaše krémy budú dokonale hladké.
  2. Chladenie je kľúčové. Neponáhľajte sa a buďte trpezliví. Každá vrstva musí pred nanesením tej ďalšej dobre vychladnúť a stuhnúť. Najmä vrchný čokoládový krém nesmie byť horúci, inak by vám rozpustil a zničil krásnu bielu šľahačkovú vrstvu.

Jednoduché variácie

  • Oriešková verzia: Namiesto kakaa v spodnej krupicovej vrstve pridajte 1 pohár (cca 100 g) najemno mletých vlašských alebo lieskových orechov. Získate tak fantastický orechový základ.
  • S ovocím: Na stuhnutú krupicovú vrstvu môžete pred nanesením šľahačky poukladať na kolieska nakrájané banány alebo vrstvu drobného ovocia (maliny, čučoriedky). Dodá to dezertu príjemnú sviežosť.

Výsledkom je luxusný, vysoký a viacvrstvový zákusok, ktorý pripomína tie najlepšie nanukové torty. Pred podávaním ho môžete posypať nasekanými orechmi alebo strúhanou čokoládou.

Recept je inšpirovaný videom z Youtube Kübra’nın Mutfağı, upravený a otestovaný redakciou Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty