Ak hľadáte recept na dezert, ktorý vyzerá luxusne, chutí absolútne božsky a pritom je jeho príprava neuveriteľne jednoduchá, toto je on. Zabudnite na pečenie a zložité postupy. Táto nepečená 'nanuková' torta má tri lahodné vrstvy, ktoré pripravíte len varením na sporáku za pár minút.
2. Krupicový základ. Do hrnca nasypte krupicu, 1 pohár cukru a 3 PL kakaa. Zalejte 1 litrom studeného mlieka a metličkou dohladka rozmiešajte.
3. Za stáleho miešania uvarte do zhustnutia. Odstavte, vmiešajte vanilkový cukor a 1 ČL masla.
4. Horúcu zmes vylejte do formy, uhlaďte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke.
5. Šľahačková vrstva. Vyšľahajte šľahačku v prášku so studeným mliekom dotuha. Natrite ju na vychladnutý krupicový základ a vráťte do chladničky.
6. Čokoládový krém. Do hrnca nasypte múku, 1,5 PL kakaa a 3 PL cukru. Zalejte 3 pohármi studeného mlieka a rozmiešajte dohladka.
7. Uvarte hustý krém. Odstavte, vmiešajte 1 ČL masla a Nutellu. Nechajte za občasného miešania vychladnúť na vlažnú teplotu.
8. Dokončenie. Vlažný čokoládový krém nalejte na šľahačkovú vrstvu a uhlaďte.
9. Vložte finálne stuhnúť do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ideálne cez noc.
Poznámky
1. Ako na krémy bez hrudiek? Všetky sypké suroviny (krupicu, múku, kakao, cukor) vždy najprv dokonale rozmiešajte v studenom mlieku a až potom začnite variť. Je to 100% záruka, že vaše krémy budú dokonale hladké.2. Chladenie je kľúčové. Každá vrstva musí pred nanesením ďalšej dobre vychladnúť. Najmä vrchný čokoládový krém nesmie byť horúci, inak by vám rozpustil šľahačku. Trpezlivosť sa tu oplatí.