Užasné zapekané kuracie plátky so zemiakmi z jedného pekáčika: ľahký obed takmer bez roboty!

Zapekané kuracie plátky so zemiakmi
Zapekané kuracie plátky so zemiakmi

Obsah receptu

Dnes máme pre vás niečo skutočne špeciálne – úžasné zapekané kuracie plátky so zemiakmi z jedného pekáčika.

Tento recept je tak jednoduchý a rýchly, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova. Takže ak hľadáte rýchly a jednoduchý spôsob, ako uspokojiť svoje chute, tento recept je práve pre vás. Poďme sa teda pustiť do prípravy tohto lahodného jedla.

Zapekané kuracie plátky so zemiakmi – Ingrediencie:

  • 1 kurací filet
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 8-10 stredne veľkých šampiňónov

Na šalát:

  • 2 malé uvarené cvikly
  • 1 fialovú cibuľu
  • 70 g konzervovanej kukurice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • kôpor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL olivového oleja

Na majonézovú zmes:

  • 100 g syra
  • 1 paradajku
  • 2 PL majonézy
  • 1 vajce

Postup prípravy:

Začíname tým, že kuracie mäso nakrájame na plátky, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom. Plátky naukladáme do misky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a olej. Zmes dôkladne rukami votrieme do mäsa. Sklenenú zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme na ňu plátky nakrájanej cibule. Na tenké plátky nakrájané zemiaky vložíme do čistej misky. Pridáme soľ, čierne korenie, olej a premiešame. Do zapekacej misy na cibuľu poukladáme zemiaky, mäsové plátky a nakrájané šampiňóny. Misu prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200°C. Pečieme 25 minút.

Medzitým si pripravíme šalát. Do menšej misky pridáme na kocky nakrájanú cviklu, cibuľu, kukuricu a pretlačený cesnak. Potom do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kôpor, soľ, čierne korenie a olivový oleja. Dôkladne špachtľou premiešame.

Na majonézovú zmes do čistej misky pridáme na hrubo nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú paradajku, majonézu a vajce. Lyžicou poriadne premiešame.

Zo zapekacej formy odstránime papier, fóliu a na vrchu rozotrieme majonézovú zmes. Formu vložíme do rúry a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 190°C. Po dopečení môžeme jemné mäso so zemiakmi a osviežujúcim šalátom servírovať.

Pre prípravu tohto úžasného receptu na zapekané kuracie plátky so zemiakmi som použil hranatú sklenenú zapekaciu misu s vekom od Ocuisine. Zakúpiť si ju môžete TU.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty