Toto musíte vyskúšať! Roláda z bravčovej krkovičky v neuveriteľne chutnej kombinácii = perfektný obed

Roláda z bravčovej krkovičky
Roláda z bravčovej krkovičky

Obsah receptu

Lahodná roláda z bravčovej krkovičky plnená slaninou, cibuľou a paprikou, marinovaná v aromatických koreninách a pečená dozlatista. Tento recept je zárukou perfektného obeda, ktorý si zamiluje celá rodina.

Pripravte sa na explóziu chutí! Táto roláda z bravčovej krkovičky je kombináciou šťavnatého mäsa, voňavej plnky a neodolateľnej marinády. Vyskúšajte tento recept a ohromte svojich blízkych kulinárskym majstrovským dielom.

Roláda z bravčovej krkovičky

Ingrediencie:

Na plnku:

  • 100 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 120 g sladkej papriky
  • Pol zväzku petržlenovej vňate
  • 40 g slaniny
  • Olivový olej
  • 1 lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice smotanového syra

Na marinádu:

  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • Pol lyžičky kajenského korenia
  • Pol lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • Pol lyžičky muškátového orieška
  • Pol lyžičky soli
  • 3 až 4 polievkové lyžice aceto balsamica (alebo šťavy z polovice citróna)
  • 2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja

Ostatné ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ
  • 2 bobkové listy
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 3 až 4 polievkové lyžice vody

Postup prípravy:

  1. Príprava plnky:
    • Nakrájajte 100 g cibule a 3 strúčiky cesnaku nadrobno.
    • Nakrájajte 120 g sladkej papriky a 40 g slaniny na malé kúsky.
    • Nasekajte polovicu zväzku petržlenovej vňate.
    • Na panvici zohrejte olivový olej na vysokú teplotu.
    • Pridajte slaninu a smažte ju 1 minútu.
    • Potom pridajte cibuľu a smažte ďalšie 2 minúty.
    • Pridajte cesnak a smažte ho 1 minútu.
    • Pridajte nakrájanú papriku a 1 lyžičku soli, smažte 2 až 3 minúty.
    • Nakoniec pridajte petržlenovú vňať, krátko premiešajte a zložte z plameňa.
    • Pridajte 2 polievkové lyžice smotanového syra a premiešajte.
  2. Príprava marinády:
    • Do misky pridajte 2 čajové lyžičky sladkej papriky, 1 čajovú lyžičku údenej papriky, pol lyžičky kajenského korenia, pol lyžičky čierneho korenia, 1 čajovú lyžičku cesnakového prášku, pol lyžičky muškátového orieška a pol lyžičky soli.
    • Pridajte 3 až 4 polievkové lyžice aceto balsamica (alebo šťavy z citróna) a 2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Príprava mäsa:
    • Vezmite 1,5 kg bravčovej krkovičky a rozrežte ju tak, aby sa dala plniť. (pozri video)
    • Mäso potrite 1/3 pripravenou marinádou.
    • Naplňte mäso pripravenou plnkou a zrolujte ho a zaviažte.
    • Potrite mäso ďalšou tretinou marinády.
    • Zakryte misku s mäsom fóliou a nechajte v chladničke 30 minút.
  4. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 200 °C.
    • Nakrájajte 200 g cibule na hrubo a 2 strúčiky cesnaku nadrobno.
    • Do pekáča pridajte olivový olej, cibuľu, cesnak a trochu soli. Pridajte 2 bobkové listy.
    • Vložte naplnené mäso do pekáča a prikryte ho hliníkovou fóliou.
    • Pečte 60 minút pri 200 °C.
    • Po 60 minútach odstráňte fóliu, potrite mäso zvyšnou marinádou a pečte ďalších 30 minút.
    • Potom zvýšte teplotu na 220 °C a pečte ďalších 15 minút, aby sa mäso pekne opieklo.
  5. Príprava omáčky:
    • Po upečení mäso vyberte a prikryte hliníkovou fóliou, nechajte 15 minút odpočívať.
    • Zoberte tuk z povrchu výpeku v pekáči.
    • Pridajte 10 g kukuričného škrobu a 3 až 4 polievkové lyžice vody. Omáčku nechajte prevrieť, kým nezhustne.
  6. Podávanie:
    • Nakrájajte mäso na plátky, polejte omáčkou a podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť nechajte mäso marinovať cez noc.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi syra v plnke, napríklad s nivou alebo parmezánom.
  • Podávajte roládu s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo dusená zelenina.
  • Ak nemáte aceto balsamico, môžete ho nahradiť citrónovou šťavou.

Roláda z bravčovej krkovičky – Video recept:

Roláda z bravčovej krkovičky je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti alebo nedeľný obed. S naším podrobným receptom a praktickými tipmi ju hravo zvládnete pripraviť aj vy. Neváhajte a pustite sa do varenia, výsledok bude stáť za to!

Súvisiace články:

Chrumkavá pečená krkovička na zelenine: Skvelé chrumkavé mäsko s parádnou prílohou v jednom pekáči

Pečená krkovička s kapustou: Dokonca aj moja svokra bola ohromená, keď to vyskúšala!

Bravčová krkovička pod jogurtovou perinkou: Tento recept vám bude závidieť každá kuchárka!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty