Hľadáte chutnú a zdravú alternatívu k mäsu? Vyskúšajte chrumkavý karfiol pripravený podľa tohto receptu! Je jednoduchý, rýchly a výsledok je naozaj výborný.
Chcete si pochutiť na niečom chrumkavom, ale nechcete jesť mäso? Vyskúšajte tento recept na karfiol, ktorý je dokonalou náhradou. Je chrumkavý zvonka a mäkký vnútri a navyše je veľmi zdravý.
Karfiol je lepší ako mäso
Ingrediencie:
- Karfiol: 1 kus
- Voda: 1 pohár
- Hladká pšeničná múka: 110 g
- Mletá červená paprika: 4 g
- Čili paprička: 4 g
- Kurkuma: 4 g
- Tymián: 4 g
- Mleté čierne korenie: 4 g
- Soľ: 4 g
- Vajcia: 2 kusy
- Mlieko: 15 ml
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- Umyjte a nakrájajte karfiol na široké plátky.
- V panvici priveďte k varu 200 ml vody.
- Varíme plátky karfiolu 7-8 minút.
- Vytiahnite ho z vody.
- V miske zmiešajte všetky sypké prísady.
- V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom.
- Obaľte ho v múke, potom vo vajciach a znova v múke.
- Vyprážajte na oleji z oboch strán dozlatista.
- Podávajte so zeleninou a obľúbenou omáčkou.
Chrumkavý karfiol – Video recept:
Tento recept je naozaj skvelý. Je jednoduchý na prípravu, chutný a zdravý. Určite si ho obľúbite.
Súvisiace články
Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille: Francúzska klasika
Januárová zeleninová polievka na zahriatie podľa našej babičky. Vynikajúca a veľmi zdravá!
Rýchly recept na zapekanú zeleninu, ktorá je chutnejšia ako mäso! Chutné a zdravé jedlo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Z Fatmovej kuchyne