Takto pripravený karfiol je lepší ako mäso! Robím ho už len takto: Chrumkavý zvonka, mäkký vnútri

karfiol
karfiol

Obsah receptu

Hľadáte chutnú a zdravú alternatívu k mäsu? Vyskúšajte chrumkavý karfiol pripravený podľa tohto receptu! Je jednoduchý, rýchly a výsledok je naozaj výborný.

Chcete si pochutiť na niečom chrumkavom, ale nechcete jesť mäso? Vyskúšajte tento recept na karfiol, ktorý je dokonalou náhradou. Je chrumkavý zvonka a mäkký vnútri a navyše je veľmi zdravý.

Karfiol je lepší ako mäso

Ingrediencie:

  • Karfiol: 1 kus
  • Voda: 1 pohár
  • Hladká pšeničná múka: 110 g
  • Mletá červená paprika: 4 g
  • Čili paprička: 4 g
  • Kurkuma: 4 g
  • Tymián: 4 g
  • Mleté čierne korenie: 4 g
  • Soľ: 4 g
  • Vajcia: 2 kusy
  • Mlieko: 15 ml
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. Umyjte a nakrájajte karfiol na široké plátky.
  2. V panvici priveďte k varu 200 ml vody.
  3. Varíme plátky karfiolu 7-8 minút.
  4. Vytiahnite ho z vody.
  5. V miske zmiešajte všetky sypké prísady.
  6. V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom.
  7. Obaľte ho v múke, potom vo vajciach a znova v múke.
  8. Vyprážajte na oleji z oboch strán dozlatista.
  9. Podávajte so zeleninou a obľúbenou omáčkou.

Chrumkavý karfiol – Video recept:

Tento recept je naozaj skvelý. Je jednoduchý na prípravu, chutný a zdravý. Určite si ho obľúbite.

Súvisiace články

Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille: Francúzska klasika

Januárová zeleninová polievka na zahriatie podľa našej babičky. Vynikajúca a veľmi zdravá!

Rýchly recept na zapekanú zeleninu, ktorá je chutnejšia ako mäso! Chutné a zdravé jedlo!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Z Fatmovej kuchyne

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty