Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na lahodné bravčové karé? Vyskúšajte toto bravčové karé varené v sójovej omáčke, ktoré je šťavnaté, mäkké a ideálne na sendviče alebo sviatočné jedlo. Varenie trvá len 10-12 minút a s prípravou vám pomôže aj podrobný videorecept.
Lahodné varené bravčové karé, ktoré vyzerá ako údené alebo pečené. Navyše s ním nie je takmer žiadna práca a je mimoriadne jemné a šťavnaté. Ideálne na sendviče.
Šťavnaté bravčové karé varené v sójovej omáčke
Ingrediencie:
- 1,2 kg bravčového karé bez kosti
- 150 ml svetlej sójovej omáčky
- 3-4 lyžice tmavej sójovej omáčky (voliteľné)
- 2 polievkové lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica francúzskej horčice
- 8-10 strúčikov cesnaku (na plátky)
- 1,5 cibule (prekrojená na polovicu aj so šupkou)
- 3 nové korenie
- 2 bobkové listy
- 1 polievková lyžica farebného korenia
Postup prípravy:
- Deň vopred zaviažte karé (pozri video).
- Do hrnca vložte karé, cibuľu so šupkou, cesnak, nové korenie, bobkové listy, horčicu a farebné korenie.
- Pridajte 1,5 litra studenej vody, svetlú sójovú omáčku, tmavú sójovú omáčku (voliteľné) a rybaciu omáčku.
- Priveďte do varu a varte 6 minút.
- Vypnite oheň, prikryte hrniec a nechajte vychladnúť.
- Znovu privedte do varu a varte 5-6 minút.
- Nechajte vychladnúť a dajte do chladničky.
- Na druhý deň nakrájajte a podávajte.
Tipy:
- Nálev môžete precediť a teplý podávať ako omáčku.
- Ak chcete omáčku zhustnúť, zohrejte ju na miernom ohni, kým sa nezredukuje na polovicu.
- Bravčové karé môžete podávať s chlebom, zemiakmi alebo ryžou.
Bravčové karé varené v sójovej omáčke – Video recept
Tento recept na varené bravčové karé v sójovej omáčke je jednoduchý, rýchly a chutný. Karé je jemné, šťavnaté a má krásnu hnedú farbu. Je to ideálne jedlo na obed, večeru alebo na dovolenku.
Súvisiace články
Novoročné bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Bravčové karé na spôsob stroganov: Jednoduchý recept!
Jednoduchý a rýchly recept na bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko