Chutný orechový koláč s čokoládovým krémom je dezert, ktorý si zamiluje každý, kto má rád sladkosti. V tomto recepte vám ukážeme, ako pripraviť lahodný koláč, ktorý je ideálny na rodinné oslavy alebo na sladké potešenie po obede.
Hľadáte dokonalý orechový koláč s čokoládovým krémom, ktorý ohromí každého? Tento jednoduchý recept je presne to, čo potrebujete. Zažijete kombináciu jemného cesta, krémovej čokolády a chrumkavých orechov, ktoré spolu tvoria neodolateľnú chuť.
Orechový koláč s čokoládovým krémom
Ingrediencie:
Na krém:
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 120 g kukuričného škrobu
- 1 L mlieka
- 200 g masla
- 200 g čokolády
- 100 g pražených orechov
Na cesto:
- 6 vajec
- Štipka soli
- 90 g cukru
- 80 g hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 100 g orechov
Karamelizované orechy:
- 100 g cukru
- 100 g orechov
Postup prípravy:
- Príprava krému:
- V miske dôkladne zmiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a mlieko.
- Zmes varte na miernom ohni až do zhustnutia.
- Po zhustnutí pridajte maslo a dôkladne premiešajte.
- Krém rozdeľte v pomere 2:1.
- Do väčšej časti krému vmiešajte čokoládu až do úplného rozpustenia. Oba krémy prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
- Príprava cesta:
- V druhej miske vyšľahajte vajcia so soľou a cukrom do peny.
- Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne vmiešavajte varechou.
- Nakoniec vmiešajte jemne rozdrvené orechy.
- Cesto vylejte do predpripravenej formy a pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 30 minút.
- Skladanie koláča:
- Vychladnutý koláč pozdĺžne rozkrojte na dve časti.
- Do čokoládového krému vmiešajte orechy a následne ho natrite na spodnú časť koláča.
- Pokryte vrchným plátom cesta.
- Biely krém rovnomerne natrite na vrchný plát koláča a uhladte.
- Príprava karamelizovaných orechov:
- Na panvici rozpustite cukor. Po rozpustení pridajte orechy a dôkladne premiešajte, až kým nebudú orechy plne pokryté karamelom.
- Dokončenie:
- Hotový koláč posypte hrubo nakrájanými karamelizovanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Tipy:
- Pri príprave krému doporučujeme použiť kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa pre intenzívnejšiu chuť.
- Orechy môžete pred použitím jemne opražiť na sucho na panvici, aby získali ešte výraznejšiu chuť.
- Pri pečení koláča sa uistite, že je rúra predhriata na správnu teplotu, aby bol koláč rovnomerne upečený.
- Cesto môžete obohatiť aj o ďalšie obľúbené suroviny ako sušené ovocie alebo kúsky čokolády.
Orechový koláč s čokoládovým krémom – Video recept:
Dúfame, že tento recept na orechový koláč s čokoládovým krémom sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Je vhodný pre začiatočníkov aj pre skúsených kuchárov, ktorí si chcú pripraviť niečo chutné a efektné. Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Rýchly kávový koláč s džemom: Tento koláč mojim kamoškám vždy vyčarí slzy šťastia
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty