Máte radi šťavnaté kuracie mäsko zaliate lahodnou smotanovou omáčkou? Tento jednoduchý recept si zamilujete! Pripravíte ho raz-dva a výsledok? Dokonalý obed, ktorý si môžete vychutnať každý deň.
S naším receptom budú kuracie prsia vždy šťavnaté a plné chuti. Jemná smotanová omáčka s bylinkami dodá jedlu ten pravý šmrnc.
Šťavnaté kuracie prsia v smotanovej omáčke
Ingrediencie:
Na omáčku:
- 25 g masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
- 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 400 ml smotany na varenie
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
Ostatné ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- 25 g masla
- 800 g kuracích pŕs
- Soľ a korenie
- Sušený cesnak
- Sladká paprika v prášku
Postup prípravy:
- Príprava omáčky:
- Na strednom ohni roztopte 25 g masla.
- Pridajte 2 polievkové lyžice múky a smažte 2 až 3 minúty, kým sa múka nezačne zlatohnedá.
- Pridajte nasekanú pažítku, petržlen a cesnak. Dobre premiešajte.
- Pridajte 500 ml kuracieho vývaru a nechajte zmes prevrieť. Potom varte ďalších 5 až 6 minút.
- Pridajte 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky korenia a 1/2 lyžičky sladkej papriky. Dobre premiešajte.
- Pridajte 400 ml smotany na varenie a varte ďalších 5 až 6 minút, alebo kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
- Nakoniec pridajte 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy a dôkladne premiešajte. Omáčku odložte bokom.
- Príprava kuracích pŕs:
- Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice oleja a pridajte 25 g masla. Roztopte na vysokej teplote.
- Pridajte 800 g kuracích pŕs a osolte, pridajte sušený cesnak, sladkú papriku a korenie podľa chuti.
- Kuracie prsia smažte približne 10 minút na jednej strane, potom otočte a znížte oheň na stredný stupeň.
- Smažte ďalších 5 až 6 minút, kým nie je kuracie mäso dobre prepečené.
- Servírovanie:
- Kuracie prsia podávajte s pripravenou bielou omáčkou.
- Môžete ich doplniť o prílohu podľa vlastného výberu, napríklad ryžou, zemiakmi alebo zeleninou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Ak chcete omáčku ešte viac dochutiť, pridajte trochu bieleho vína.
- Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.
- Ak nemáte čerstvé bylinky, môžete použiť aj sušené.
- Podávajte s ryžou, cestovinami alebo obľúbenou zeleninou.
Šťavnaté kuracie prsia v smotanovej omáčke – Video recept:
Tento recept je ideálny pre každého, kto hľadá rýchly a jednoduchý obed plný chutí. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, aké je to jednoduché!
Súvisiace články:
Ako pripraviť lahodné kuracie prsia so zemiakmi a paprikou
Dokonalé grécke souvlaki: Lahodné kuracie mäso na špajdli!
Kuracie stehná na pive so sójovou omáčkou: Jednoduchý recept na šťavnaté kura
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa