Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke: Naučte sa tento rýchly a jednoduchý recept – nebudete ľutovať!

Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke
Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke

Obsah receptu

Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed alebo večeru. Tento jednoduchý recept zaručuje, že vaše kuracie prsia budú vždy jemné a šťavnaté, zatiaľ čo krémová omáčka ich dokonale doplní.

Ak hľadáte rýchly spôsob, ako pripraviť lahodné kuracie prsia, ste na správnom mieste. Stačí pár jednoduchých krokov a výsledok vás rozhodne nesklame.

Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke

Ingrediencie:

  • Biela omáčka:
    • 2 lyžice rastlinného oleja
    • 80 gramov cibule, nakrájanej nadrobno
    • 15 gramov cesnaku, nasekaného
    • 25 gramov masla
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • 10 gramov hladkej múky (približne 1 lyžica)
    • 50 mililitrov bieleho vína
    • 350 mililitrov mlieka
    • 100 gramov strúhaného ementálu
  • Kuracie prsia:
    • 2 kuracie prsia (približne 400 gramov)
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • 2 lyžice rastlinného oleja
    • 20 gramov masla
    • Šťava z polovice citrónu
    • Pažítka na ozdobenie

Postup prípravy:

  1. Príprava bielej omáčky:
    • Zahrejte 2 lyžice rastlinného oleja na strednom ohni v stredne veľkej panvici.
    • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu (80 gramov) a nasekaný cesnak (15 gramov).
    • Pridajte 25 gramov masla a 1/4 čajovej lyžičky soli. Smažte 3 až 4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
    • Pridajte 10 gramov múky (približne 1 lyžicu) a miešajte 1 až 2 minúty, kým sa múka neprepáli a nezačne voňať.
    • Pridajte 50 mililitrov bieleho vína a miešajte, kým sa víno takmer úplne neodparí.
    • Znížte teplotu na mierny oheň a pomaly pridajte 350 mililitrov mlieka. Miešajte, aby sa vytvorila hladká omáčka.
    • Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
    • Pridajte 100 gramov strúhaného ementálu a miešajte, kým sa syr neroztopí a omáčka nezhustne (asi 2 až 3 minúty).
    • Odstavte omáčku z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  2. Príprava kuracích pŕs:
    • Kuracie prsia rozkrojte na polovicu, aby vznikli tenšie kúsky. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
    • Na silnom ohni rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja a 20 gramov masla v panvici.
    • Pridajte kuracie prsia a smažte 4 až 5 minút z jednej strany, kým nie sú pekne zlatohnedé.
    • Otočte mäso a smažte ďalšie 2 minúty z druhej strany.
    • Pridajte 30 gramov masla a šťavu z polovice citróna, potom smažte ešte 1 až 2 minúty, pričom mäso priebežne polejte maslovou zmesou.
  3. Podávanie:
    • Kuracie prsia podávajte s pripravenou bielou omáčkou.
    • Posypte nakrájanou pažítkou pre osviežujúcu chuť.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre extra krémovú omáčku môžete pridať trochu smotany na šľahanie spolu s mliekom.
  2. Ak nemáte po ruke biele víno, môžete ho nahradiť kuracím vývarom.
  3. Na ozdobu môžete použiť aj čerstvú bazalku alebo petržlen, ktoré dodajú jedlu sviežosť.

Šťavnaté kuracie prsia v krémovej bielej omáčke – Video recept:

Príprava šťavnatých kuracích pŕs v krémovej bielej omáčke je jednoduchá, no výsledok je neodolateľný. Tento recept je skvelým spôsobom, ako potešiť seba aj svojich blízkych výnimočným jedlom, ktoré je hotové za pár minút. Vyskúšajte ho ešte dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Kuracie rolky plnené prosciuttom, syrom a paprikou, podávané s lahodnou omáčkou

Ako upiecť kuracie krídelká v rúre – jednoduchý a chutný recept!

Jednoduchý a rýchly nápad na obed: Kuracie prsia s cesnakovo-maslovou omáčkou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty