Slávny nemecký jablkový koláč podľa babkinho receptu. Jednoduchý a chutný

Slávny jablkový koláč
Slávny jablkový koláč

Obsah receptu

Tento slávny nemecký jablkový koláč je dokonalým spojením jednoduchosti a chuti. S karamelizovanými jablkami, chrumkavými orechmi a nadýchaným cestom si získa vaše srdce už po prvom súste. Vyskúšajte tento babičkin recept a doprajte si kúsok nemeckej tradície.

Túžite po klasickom dezerte, ktorý vás prenesie do útulnej atmosféry nemeckej kuchyne? Tento jablkový koláč je presne to, čo hľadáte. S jednoduchými ingredienciami a zrozumiteľným postupom ho zvládne pripraviť každý, dokonca aj začiatočník.

Slávny jablkový koláč

Ingrediencie:

  • 3 jablká (očistené a nakrájané na kocky)
  • 40 g masla
  • 70 g cukru (na karamelizovanie jabĺk)
  • 3 vajcia
  • 120 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1/2 pol lyžičky vanilkového cukru
  • 6 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy (prášok do pečiva)
  • 100 g vlašských orechov (nahrubo nasekaných)
  • Rastlinný tuk (na vymastenie formy)
  • Med (na dochutenie)
  • Kokosové lupienky (na posypanie)

Postup prípravy:

  1. Príprava jabĺk:
    • Očistite a nakrájajte 3 jablká na malé kocky.
    • Na panvici rozpustite 40 g masla a pridajte 70 g cukru. Varte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí a nezačne karamelizovať.
    • Pridajte nakrájané jablká a varte ich v karamele približne 10 minút, kým nezmäknú.
  2. Príprava cesta:
    • Vo veľkej mise vyšľahajte 3 vajcia so 120 g cukru, kým nebudú svetlé a nadýchané.
    • Postupne pridávajte 100 ml mlieka a 1/2 pol lyžičky vanilkového cukru, pričom neustále miešajte.
    • Pridajte 6 polievkových lyžíc hladkej múky zmiešanej s 1 lyžičkou jedlej sódy (prášku do pečiva) a dôkladne premiešajte.
  3. Príprava koláča:
    • Do cesta opatrne vmiešajte karamelizované jablká a nasekané vlašské orechy.
    • Formu na pečenie vymastite rastlinným tukom a vylejte do nej pripravené cesto.
  4. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Pečte koláč približne 40 minút, alebo kým nie je povrch zlatistý a špáradlo vložené do stredu vyjde čisté.
  5. Dokončenie:
    • Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť.
    • Koláč potrite tenkou vrstvou medu a posypte kokosovými lupienkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Výber jabĺk: Použite kyslejšie odrody jabĺk, ako napríklad Granny Smith, ktoré dodajú koláču príjemnú chuťovú rovnováhu.
  • Karamelizácia: Dávajte pozor, aby sa karamel nepripálil. Ak sa začne pripaľovať, pridajte trochu vody.
  • Vlašské orechy: Môžete ich nahradiť inými druhmi orechov, ako sú mandle alebo lieskové orechy.
  • Med: Ak nemáte med, môžete použiť javorový sirup alebo agávový sirup.
  • Kokosové lupienky: Ak chcete koláč ozvláštniť, môžete použiť aj iné posýpky, ako sú nasekané pistácie alebo mandľové lupienky.

Slávny jablkový koláč – Video recept:

Tento slávny nemecký jablkový koláč je dôkazom toho, že tie najlepšie recepty sú často tie najjednoduchšie. Svojou neodolateľnou chuťou a vôňou si získa každého, kto ho ochutná. Neváhajte a vyskúšajte tento tradičný recept, ktorý vám prinesie kúsok nemeckej kultúry priamo do vašej kuchyne.

Súvisiace články:

Rýchly jablkový koláč so slivkami! Vezmite 2 jablká a pár sliviek a budete ohromení! Jednoduché a chutné

Mäkký a vlhký tvarohový koláč – Tento rýchly a extra vláčny koláčik robím každú nedeľu a nikdy z neho nezostane ani kúsok

Lacný a jednoduchý recept na chutný ovocný koláč! Mäkký kysnutý koláč s ovocím a drobenkou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Rýchle a jednoduché

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty