Search

Rýchle domáce veterníky: Z 3 vajec pripravím až 40 chutných kúskov

Rýchle domáce veterníky
Rýchle domáce veterníky

Obsah receptu

Publikované: 22. októbra 2024, 15:15

Viete si predstaviť, že z troch obyčajných vajíčok vykúzlite až 40 lahodných veterníčkov? S naším receptom to zvládnete ľavou zadnou! Pripravili sme si pre vás jednoduchý a overený postup na rýchle domáce veterníky, ktoré chutia ako od babičky.

Zabudnite na zdĺhavé miesenie a komplikované postupy. S naším receptom si na chutných veterníkoch pochutnáte aj počas bežného týždňa. Stačí vám pár základných surovín a trocha lásky k pečeniu. Poďte sa s nami pustiť do prípravy tohto obľúbeného dezertu!

Ingrediencie:

  • 150 g hladkej múky
  • 350 ml vody
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 1/4 lyžičky soli
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 170 g tvarohu
  • 50-100 g práškového cukru

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    Do hrnca nalejte vodu, pridajte maslo a nechajte ho na strednom plameni rozpustiť. Keď sa maslo úplne rozpustí a zmes začne vrieť, pridajte hladkú múku. Za stáleho miešania vytvorte jednotné cesto, ktoré sa začne oddeľovať od stien hrnca. Potom cesto odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
  2. Príprava vajec:
    Vajcia si rozmiešajte v miske so štipkou soli. Do ešte teplého cesta začnite vajcia po častiach pridávať, pričom cesto šľahajte, až kým nedosiahnete krémovú a hladkú konzistenciu.
  3. Tvarovanie a pečenie:
    Cesto preložte do zdobiaceho vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytvorte z cesta venčeky. Predhrejte rúru na 250°C a pečte venčeky približne 10 minút, pričom ich treba sledovať, aby nezhnedli. Potom teplotu znížte na 180°C a dopečte ešte ďalších 15-20 minút, kým sú krásne zlatisté.
  4. Príprava krému:
    Na krém vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu s tvarohom a práškovým cukrom (množstvo cukru si prispôsobte podľa chuti) do hladkej a nadýchanej konzistencie.
  5. Dokončenie:
    Upečené venčeky nechajte vychladnúť, potom ich rozkrojte na polovicu. Naplňte ich pripraveným krémom zo smotany a tvarohu. Venčeky sú pripravené na podávanie.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Kvalitné suroviny: Pre dosiahnutie najlepšej chuti a konzistencie používajte kvalitné suroviny, najmä maslo a vajcia.
  2. Teplota cesta: Vajcia pridávajte do ešte teplého cesta, aby sa lepšie spojili s ostatnými ingredienciami.
  3. Sledovanie pečenia: Veterníky počas pečenia pozorne sledujte a teplotu rúry prispôsobte podľa potreby. Každá rúra pečie inak, preto je dôležité dbať na to, aby sa veterníky nepripálili.
  4. Chladenie: Pred naplnením krémom nechajte veterníky úplne vychladnúť, aby krém nezredol.
  5. Variácie: Krém môžete dochutiť vanilkou, citrónovou kôrou alebo rumom. Veterníky môžete ozdobiť aj čokoládovou polevou alebo ovocím.

Video recept:

Veríme, že s naším receptom si prípravu rýchlych domácich veterníkov užijete a výsledok vás milo prekvapí. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Súvisiace články:

Tradičné karamelové veterníky: Recept od mojej starej mamy, starý viac ako 100 rokov

Veterníková torta s jemným vanilkovým krémom: Ohromí vašich hostí!

Fantastické čokoládové veterníky: S týmto dezertom môžete hostiť aj prezidenta!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PAZANDA ZAMIRA

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty