Search

Rýchle cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi v krémovej omáčke – ľutujem, že som tento recept nepoznal už skôr!

cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi
Rýchle cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi

Obsah receptu

Publikované: 23. februára 2025, 10:45

Hľadáte rýchly a chutný recept? Vyskúšajte tieto krémové cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi. Hotové za 25 minút!

Krémové cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi sú ideálnou voľbou pre rýchly obed alebo večeru. Tento jednoduchý recept, hotový do pol hodiny, vás prekvapí svojou bohatou chuťou a krémovou textúrou. Kuracie mäso a šampiňóny sa dokonale dopĺňajú, zatiaľ čo smotanová omáčka dodáva jedlu neodolateľnú jemnosť. Pripravte si tento lahodný pokrm a uvidíte, ako rýchlo sa stane obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti.

Ingrediencie:

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 2 – 3
  • 1,5 l vody
  • 1 lyžička soli
  • 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
  • 200 g kuracích pŕs
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 100 g šampiňónov
  • 5 g petržlenovej vňate
  • 20 g masla
  • 1 lyžica oleja
  • 200 ml smotany na varenie (20 %)

Postup prípravy:

Príprava cestovín:

  • V hrnci privedieme k varu 1,5 l vody a pridáme 1 lyžičku soli.
  • Do vriacej vody vložíme cestoviny a varíme ich podľa pokynov na obale.
  • Po uvarení ich scedíme a odložíme bokom.

Kuracie mäso:

  • Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky.
  • Osolíme, okoreníme a premiešame.
  • Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja a mäso na strednom ohni opekáme dozlatista.
  • Po opečení ho vyberieme z panvice a odložíme bokom.

Príprava omáčky:

  • Do tej istej panvice pridáme maslo a necháme ho rozpustiť.
  • Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju, kým nezmäkne.
  • Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme ich, kým sa neodparí prebytočná voda.
  • Prilejeme smotanu na varenie a dobre premiešame.
  • Do omáčky vložíme opečené kuracie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať.

Dokončenie jedla:

  • Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko dôkladne premiešame, aby sa spojili chute.
  • V prípade potreby dochutíme soľou alebo korením.

Servírovanie:

  • Cestoviny podávame ihneď, môžeme ich posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo strúhaným syrom.

Tipy:

Ak chcete výraznejšiu chuť, pridajte do omáčky strúčik prelisovaného cesnaku.
Na zjemnenie omáčky môžete pridať trochu nastrúhaného parmezánu.
Cestoviny sú výborné aj so štipkou muškátového orieška alebo sušeného tymianu.

Toto rýchle a chutné jedlo je skvelou voľbou na obed či večeru. Jednoduchá príprava a bohatá krémová omáčka poteší každého! 😊

Video recept:

Tieto rýchle cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmidôkazom, že chutné jedlo nemusí byť zložité. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, ako jednoducho si môžete pripraviť výborný obed alebo večeru.

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Cookrate – Czech


Ak sa vám tento recept páčil, podeľte sa oň so svojimi priateľmi – určite ich potešíte!

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty