Máte chuť na lahodné a nadýchané palacinky, ktoré sa nikdy netrhajú? Tento recept vám zaručí perfektné palacinky zakaždým. Stačí pár jednoduchých krokov a lahodná pochúťka je na svete!
Pripravte si tie najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli! S týmto receptom budú vaše perfektné palacinky nadýchané, jemné a zlatohnedé. Navyše sa vám nikdy nebudú trhať a ich príprava je jednoduchá a rýchla. Či už ich máte radi na sladko s džemom a ovocím, alebo na slano so syrom a šunkou, tento recept vás nesklame.
Ingrediencie:
- 4 menšie vajcia
- 1 polievková lyžica cukru
- 250 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 lyžičky soli
- 250 ml vody
- 50 ml rastlinného oleja
- Maslo (asi 100 g na vyprážanie)
- Džem, nutella, čokoláda alebo iné náplne podľa chuti
Postup prípravy:
- Do misky pridajte vajcia a cukor a vyšľahajte, kým sa zmes nezosvetlí a nevytvorí pena. Postupne pridajte mlieko a preosiatu múku, miešajte, aby nevznikli hrudky.
- Pridajte sódu bikarbónu, soľ, vodu a olej a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Na stredne vysokej teplote rozohrejte panvicu, pridajte trošku masla a nalejte cesto, aby vznikla tenká palacinka.
- Pečte palacinku asi 30–40 sekúnd z jednej strany, potom ju otočte a pečte ďalších 10 sekúnd.
- Hotové palacinky ukladajte na tanier a udržujte ich teplé. Naplňte ich podľa chuti džemom, nutellou, čokoládou alebo inou obľúbenou náplňou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Preosiatie múky zabezpečí, že cesto bude hladké a bez hrudiek.
- Pred pečením nechajte cesto aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Palacinky budú potom ešte nadýchanejšie.
- Na vyprážanie palaciniek použite panvicu s nepriľnavým povrchom.
- Ak sa vám cesto zdá príliš husté, pridajte trochu mlieka alebo vody. Ak je naopak riedke, pridajte trochu múky.
- Hotové palacinky môžete udržiavať teplé v rúre vyhriatej na 80 °C.
Video recept:
S týmto receptom sa už nemusíte báť, že sa vám palacinky nepodaria. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, že perfektné palacinky sú naozaj dosiahnuteľné!
Súvisiace články:
Domáci šľahaný karamel: Perfektný na koláče a palacinky
5-minútové jablkové palacinky Špeciál: Iné už ani nerobím!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa