Recept na perfektné palacinky: Dokonale nadýchané a nikdy sa netrhajú!

perfektné palacinky
Perfektné palacinky

Obsah receptu

Máte chuť na lahodné a nadýchané palacinky, ktoré sa nikdy netrhajú? Tento recept vám zaručí perfektné palacinky zakaždým. Stačí pár jednoduchých krokov a lahodná pochúťka je na svete!

Pripravte si tie najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli! S týmto receptom budú vaše perfektné palacinky nadýchané, jemné a zlatohnedé. Navyše sa vám nikdy nebudú trhať a ich príprava je jednoduchá a rýchla. Či už ich máte radi na sladko s džemom a ovocím, alebo na slano so syrom a šunkou, tento recept vás nesklame.

Ingrediencie:

  • 4 menšie vajcia
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/4 lyžičky soli
  • 250 ml vody
  • 50 ml rastlinného oleja
  • Maslo (asi 100 g na vyprážanie)
  • Džem, nutella, čokoláda alebo iné náplne podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Do misky pridajte vajcia a cukor a vyšľahajte, kým sa zmes nezosvetlí a nevytvorí pena. Postupne pridajte mlieko a preosiatu múku, miešajte, aby nevznikli hrudky.
  2. Pridajte sódu bikarbónu, soľ, vodu a olej a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  3. Na stredne vysokej teplote rozohrejte panvicu, pridajte trošku masla a nalejte cesto, aby vznikla tenká palacinka.
  4. Pečte palacinku asi 30–40 sekúnd z jednej strany, potom ju otočte a pečte ďalších 10 sekúnd.
  5. Hotové palacinky ukladajte na tanier a udržujte ich teplé. Naplňte ich podľa chuti džemom, nutellou, čokoládou alebo inou obľúbenou náplňou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Preosiatie múky zabezpečí, že cesto bude hladké a bez hrudiek.
  2. Pred pečením nechajte cesto aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Palacinky budú potom ešte nadýchanejšie.
  3. Na vyprážanie palaciniek použite panvicu s nepriľnavým povrchom.
  4. Ak sa vám cesto zdá príliš husté, pridajte trochu mlieka alebo vody. Ak je naopak riedke, pridajte trochu múky.
  5. Hotové palacinky môžete udržiavať teplé v rúre vyhriatej na 80 °C.

Video recept:

S týmto receptom sa už nemusíte báť, že sa vám palacinky nepodaria. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, že perfektné palacinky sú naozaj dosiahnuteľné!

Súvisiace články:

Maďarské kvasnicové palacinky: Sú oveľa hrubšie ako tradičné palacinky a nádherne mäkké, pružné a nadýchané

Domáci šľahaný karamel: Perfektný na koláče a palacinky

5-minútové jablkové palacinky Špeciál: Iné už ani nerobím!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty