Search

Pikantné bravčové po maďarsky: Šťavnatý recept s klobásou

Šťavnaté bravčové po maďarsky servírované v hlbokom tanieri.
Pikantné bravčové po maďarsky s klobásou a zeleninou, hotové za 35 minút z jednej panvice.

Obsah receptu

Publikované: 22. júla 2025, 11:26

Hľadáte recept na rýchle a pikantné bravčové po maďarsky? Toto je moja odpoveď na otázku “čo dnes na obed?”. Všetko pripravíte v jednej panvici a výsledkom je neskutočne šťavnaté mäso plné chuti. Je to dokonalé jedlo, keď nemáte veľa času.

Kúzlo tohto receptu spočíva v spojení klasickej maďarskej klobásy, sladkej papriky a prekvapivého dotyku sójovej omáčky. Máte chuť na sýty a chutný obed, ktorý je hotový za chvíľku? Poďme na to!

Ako pripraviť najlepšie bravčové po maďarsky?

Základom je sprudka opiecť na rezance nakrájané mäso. Ihneď pridajte mletú papriku, ale restujte ju len krátko, aby nezhorkla. Potom už len pridáte zeleninu, klobásu, podlejete vodou a necháte všetko spolu krátko podusiť do zmäknutia.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 35 minút
  • Počet porcií: 2 porcie
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 650 kcal/porcia
  • Trend: Rýchly obed, Jedlo z jednej panvice

Potrebujeme

Mäsový základ

  • 400 g bravčového mäsa (napr. stehno alebo pliecko)
  • 1-2 lyžice oleja
  • 1 ks cibule
  • 100 g kvalitnej maďarskej klobásy
  • 1 ks zelenej papriky
  • 360 g cherry paradajok

Na dochutenie a dokončenie

  • 2 lyžičky sladkej maďarskej papriky
  • 1/3 lyžičky mletého chilli (alebo podľa chuti)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup prípravy

Orestovanie mäsa

  1. Bravčové mäso umyte, osušte a nakrájajte na tenké rezančeky. Cibuľu nasekajte nadrobno.
  2. Vo väčšej hlbokej panvici rozohrejte olej. Pridajte mäso a sprudka ho opekajte 3–4 minúty, kým sa nezatiahne a nechytí farbu.
  3. Stiahnite plameň, mäso zaprášte mletou maďarskou paprikou a rýchlo premiešajte. Restujte už len 30 sekúnd, aby paprika nezhorkla.

Pridanie zeleniny a dusenie

  1. K mäsu pridajte nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú klobásu, na prúžky nakrájanú zelenú papriku a celé cherry paradajky.
  2. Všetko ochuťte čiernym korením, mletým chilli a sójovou omáčkou. Dôkladne premiešajte.
  3. Zmes zalejte vodou alebo vývarom, priveďte do varu, potom stíšte oheň na minimum. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť približne 30 minút, kým mäso úplne nezmäkne.

Dokončenie

  1. Na záver ochutnajte a podľa potreby dosoľte. Sójová omáčka je slaná, preto soľte opatrne.
  2. Hotové bravčové po maďarsky odstavte z ohňa.
  3. Servírujte ihneď, bohato posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Videorecept

Tipy

  1. Pre hustejšiu omáčku môžete na záver jedlo zahustiť lyžičkou škrobu.
  2. Ak máte radi, pridajte spolu s cibuľou aj dva strúčiky prelisovaného cesnaku.
  3. Spotrebujte zvyšky zeleniny – skvele sa hodí aj kúsok mrkvy či cukety.

Variácie

  • Jemnejšia verzia: Vynechajte chilli a použite údenú sladkú papriku pre hlbšiu chuť.
  • S hubami: Spolu s cibuľou pridajte 150 g na plátky nakrájaných šampiňónov.
  • Kurací variant: Použite kuracie prsia alebo stehná a čas dusenia skráťte na 15-20 minút.

Toto jedlo je dôkazom, že skvelý obed nemusí byť zložitý. Verím, že si ho zamilujete rovnako ako ja!

Recept vychádza z verzie od Vaříme s Mozkem, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty