Search

Pečená paprika s cesnakom na zimu: Takto ju konzervujem už 10 rokov!

Pečená paprika s cesnakom
Pečená paprika s cesnakom

Obsah receptu

Publikované: 30. júna 2023, 00:00 | Aktualizované: 17. septembra 2025, 19:13

Pečená paprika s cesnakom, na ktorej si budete pochutnávať celú zimu. Tento recept je mimoriadne jednoduchý a zvládne ho úplne každý.

Pečená paprika s cesnakom – Ingrediencie:

  • 2 kg červenej papriky
  • 10 strúčikov cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • 1 čajová lyžička soli
  • 100 ml 9 % octu
  • 100 ml rastlinného oleja

Postup prípravy:

Začnite tým, že si dôkladne umyjete papriku a položíte ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíte do predhriatej rúry na 250°C a pečiete papriku 20 minút. Potom papriky otočíte a pečiete ešte 10 minút. Pečené papriky preložíte do hrnca, prekryjete pokrievkou a utierkou a necháte ich vychladnúť. Po vychladnutí papriky ošúpeme, odstránite stonku a semená. Ošúpané a očistené papriky nakrájate na menšie kúsky a vložíte do misky. Do misky s paprikou pridáte soľ, ocot, olej, petržlenovú vňať a na malé plátky nakrájaný cesnak. Všetko spolu dôkladne premiešate a necháte 30 minút odstáť. Potom šalát vložíte pomocou lievika do čistých sterilizovaných pohárov. Poháre pevne uzavriete čistými viečkami. Na dno hrnca dáte utierku, vložíte poháre a po vrchnák zalejete vodou. Hrniec postavíte na oheň, po zovretí vody znížite teplotu a varíte 35 minút. Vychladnuté poháre vložíte na tmavé a suché miesto. A je to hotové!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty