Najlepšie parížske rožky: Krehké orechové cesto plnené lahodným čokoládovým krémom

parížske rožky
parížske rožky

Obsah receptu

Predstavujeme vám recept na parížske rožky, ktorý vás zaručene očarí. Kombinácia krehkého orechového cesta a bohatej čokoládovej náplne je jednoducho neodolateľná. Tieto rožky sú ideálne na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na popoludňajšiu kávu. Pripravte si tento lahodný dezert a nechajte sa unášať chuťou!

Recept na najlepšie parížske rožky:

Ingrediencie pre cesto:

  • 4 bielka
  • 300 g (1½ šálky) cukru
  • 300 g (2 šálky) mletých lieskových orieškov

Ingrediencie pre krém:

  • 5 vajec
  • 180 g (¾ šálky + 2 PL) cukru
  • 3 PL kakaa
  • 500 g masla

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády (nie horkej)
  • 50 g kokosového tuku

Postup prípravy:

V miske umiestnenej nad parou dôkladne vyšľahajte vajíčka spolu s cukrom. Za stáleho miešania ich zohrievajte, až kým teplota zmesi nedosiahne 70°C. Týmto krokom sterilizujete vajíčka a zabezpečíte ich bezpečné použitie.

Následne prelejte vajíčkovú zmes do šľahača a vyšľahajte ju do tuha. Potom vmiešajte kakao a maslo a miešajte, až kým nezískate hladký krém. Hotový krém umiestnite do chladničky, kde ho nechajte úplne vychladnúť.

V ďalšej miske vyšľahajte 4 bielka na pevný sneh. Postupne pridávajte cukor a zašľahávajte do tuha. Nakoniec vmiešajte jemne mleté lieskové oriešky a všetko dôkladne premiešajte.

Pripravené cesto prenesite do cukrárskeho vrecka a na plech, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie, tvarujte malé rožteky.

Pečte v predhriatej rúre na 210°C s horným aj spodným ohrevom po dobu 5 minút. Potom otvorte dvere rúry a nechajte rožteky ešte 10 minút vo vnútri.

Po uplynutí času vyberte rožteky z rúry a nechajte ich vychladnúť.

Krém vyberte z chladničky a ešte raz ho premiešajte pomocou mixéra. Naplňte ho do cukrárskeho vrecka a rovnomerne naneste na vychladnuté rožteky. Následne ich znova umiestnite do chladničky.

V hrnci na miernom ohni roztopíte čokoládu spolu s kokosovým tukom. Keď máte hotovú čokoládovú polevu, každý rožtek jemne namočte do nej, aby bol krásne obalený.

Parížske rožky – Video recept:

Tieto parížske rožky sú skutočným kulinárskym skvostom. Ich bohatá chuť a textúra vás zaručene očaria. Užite si tento lahodný dezert a nezabudnite sa podeliť o svoje výsledky s priateľmi a rodinou!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach: Tak lahodný a šťavnatý koláč som ešte nejedla!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty