Najlepší výherný recept na hovädzí guláš podľa gulášmajstra

Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Obsah receptu

Hľadáte ten najlepší recept na hovädzí guláš, ktorý by ste mohli nazvať svojím vlastným víťazným receptom? Gulášmajster prezrádza tajomstvá svojej kuchyne a prináša vám recept na dokonalý hovädzí guláš, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

Pripravte sa na explóziu chutí! Tento recept na hovädzí guláš vás prevedie krok za krokom celým procesom varenia. Od výberu správneho mäsa až po dokonalé dochutenie bylinkami a koreninami, tento recept je vašou vstupenkou do sveta lahodného guláša.

Hovädzí guláš

Ingrediencie:

Mäso a základ:

  • 1 kg hovädzieho mäsa (najlepšie plece alebo krk)
  • 700 gramov cibule
  • 100 gramov slaniny
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Bylinky a koreniny:

  • 2 až 3 vetvičky tymiánu
  • 2 až 3 vetvičky šalvie
  • 2 až 3 vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžička rasce
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 2/3 lyžice sladkej papriky (podľa chuti)
  • 3 bobkové listy

Tekutiny:

  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 300 mililitrov červeného vína
  • 300 mililitrov vody (alebo hovädzieho vývaru)

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:
    • Cibuľu nakrájajte na jemno.
    • Hovädzie mäso nakrájajte na kocky.
    • Slaninu nakrájajte na malé kúsky.
  2. Opekanie mäsa:
    • V hrnci na vysokom ohni rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja a pridajte slaninu. Opekajte 3-4 minúty a potom ju vyberte.
    • Pridajte polovicu hovädzieho mäsa a opečte ho zo všetkých strán, približne 7 až 8 minút, kým nezíska peknú hnedú farbu. Vyberte mäso a dajte bokom.
    • Opakujte s druhou polovicou mäsa, pridajte ďalšie 2 lyžice oleja, ak je to potrebné.
  3. Príprava základu:
    • V tom istom hrnci znížte teplotu na stredný stupeň a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju 10 až 12 minút, kým nebude mäkká a zlatistá.
    • Pridajte do hrnca opečené mäso, soľ a korenie podľa chuti.
    • Vložte do hrnca nakrájané vetvičky tymiánu, šalvie, rozmarínu a pridajte 1 lyžičku rasce. Smažte na strednom ohni 2 minúty, potom pridajte sladkú červenú papriku a premiešajte.
    • Pridajte paradajkový pretlak a červené víno, premiešajte a varte 2-3 minúty.
    • Pridajte horúcu vodu a bobkový list, zakryte a varte asi 30 minút. Občas premiešajte.
  4. Dovarenie:
    • Podľa potreby dolievajte vodu a varte ďalších 30 minút, až kým nebude mäso mäkké.
  5. Servírovanie:
    • Keď je mäso mäkké, jedlo je hotové. Podávajte horúce.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak chcete guláš zahustiť, pridajte na konci varenia lyžicu hladkej múky rozmiešanej v troche vody.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi červeného vína, aby ste objavili svoju obľúbenú chuťovú kombináciu.
  • Nebojte sa pridať štipku chilli pre pikantnejšiu verziu guláša.

Hovädzí guláš – Video recept:

S týmto receptom od gulášmajstra už nikdy nebudete musieť hľadať iný. Pripravte si hovädzí guláš, ktorý si zamilujete a ktorý vám prinesie zaslúžené víťazstvo v kuchyni.

Súvisiace články:

Hovädzí guláš na novej úrovni: Jednoduchý a lahodný recept!

Bratislavský guláš tradične dobrý ako za starých čias: Skvelé, žiaľ už len výnimočne dostupné jedlo v reštauráciách

Fantastický maďarský kurací guláš: Tento recept si zamilujete, je pripravený za 20 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty