Najchutnejšie fašírky z mletého mäsa: Najlepší obed, aký poznám!

Najchutnejšie fašírky z mletého mäsa
Najchutnejšie fašírky z mletého mäsa

Obsah receptu

Ak hľadáte recept na najchutnejšie fašírky z mletého mäsa, ste na správnom mieste. Tento overený postup od Recepty bez brepty zaručí šťavnaté a chutné fašírky, ktoré si zamiluje celá rodina.

Pripravte si najchutnejšie fašírky z mletého mäsa podľa tradičného receptu, ktorý vás nikdy nesklame. S jednoduchými ingredienciami a postupom zvládnete toto obľúbené jedlo rýchlo a bez námahy. Fašírky sú ideálnou voľbou na obed alebo večeru, keď chcete potešiť svojich blízkych domácou stravou. Nasledujte naše kroky a vychutnajte si lahodné fašírky plné skvelej chuti.

Ingrediencie:

  • 500 g cibule
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
  • 100 g parmezánu
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
  • 1 vajce
  • 60 g strúhanky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Petržlen podľa chuti
  • Korenie podľa chuti
  • Múka na obaľovanie
  • Olej na vyprážanie
  • Malé zemiaky
  • Tatarská omáčka na podávanie

Postup prípravy:

  1. Príprava cibule: Nakrájajte 500 g cibule na tenké plátky. Na panvici roztopte lyžicu masla, pridajte cibuľu, soľ a cukor. Nechajte cibuľu dusiť na miernom ohni, kým nezmäkne a skaramelizuje. Potom ju nechajte vychladnúť.
  2. Príprava mäsovej zmesi: Do veľkej misy dajte parmezán, mleté mäso, vajce a strúhanku. Pridajte prelisovaný cesnak, nasekaný petržlen, korenie a soľ podľa chuti. Vložte vychladnutú cibuľu a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná mäsová zmes.
  3. Tvarovanie fašírok: Zo zmesi vytvarujte fašírky a obaľte ich v múke.
  4. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej a fašírky opečte z oboch strán dozlatista.
  5. Podávanie: Fašírky podávajte s uvarenými malými zemiakmi a tatarskou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Tipy:

  1. Na zjemnenie fašírok pridajte do zmesi nastrúhaný zemiak.
  2. Ak chcete výraznejšiu chuť, použite zmes hovädzieho a bravčového mäsa.
  3. Pred vyprážaním nechajte fašírky odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút.
  4. Fašírky môžete piecť aj v rúre pre zdravšiu alternatívu.
  5. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou pre tradičný zážitok.

Video recept:

Najchutnejšie fašírky z mletého mäsa sú skvelým spôsobom, ako priniesť na stôl kúsok domácej pohody. Tento recept vás presvedčí, že s láskou pripravené jedlo chutí najlepšie a poteší každého člena rodiny.

Súvisiace články:

Neuveriteľne šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Veľmi chutné fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou: Recept mi poradila suseda a odkedy som ho vyskúšala prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne

Lahodné tuniakove fašírky s koriandrom a čili: Zdravšia alternatíva klasických fašírok!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty