Krásny, voňavý a nádherne krémový – to je pochúťka menom Kráľovský jablkový dezert. Tento dezert sa stane hviezdou každej oslavy. Jeho fantastická chuť a jednoduchá príprava zaručene očaria každého. Ideálny na oslavy, alebo len tak, k popoludňajšej káve.
Pri príprave Kráľovského jablkového dezertu objavíte, ako jednoducho sa dajú spojiť chutné jablká s jemným krémom a delikátnou piškótou. Tento dezert nie len že oslní svojou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom. Či už hľadáte niečo špeciálne na oslavu, alebo chcete potešiť svoju rodinu, s týmto dezertom určite uspejete.
Kráľovský jablkový dezert
Ingrediencie
- Na korpus/piškótu:
- 3 vajcia
- 4 PL cukru
- 2 PL hladkej múky
- Na náplň:
- 750g hrubo nastrúhaných jabĺk
- cukor podľa chuti
- 1 bal. vanilkového pudingového prášku
- 150ml vody
- Na krém:
- 400-500ml smotany na šľahanie
- 200g kyslej smotany
- želatínový stužovač za studena
- 3 PL práškového cukru
- Na ozdobu:
- 80g nastrúhanej tmavej alebo mliečnej čokolády
Postup prípravy
- Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Rúru predhrejte na 150 °C s funkciou horúceho vzduchu.
- Oddelite bielky od žĺtkov v troch vajciach. Bielky vyšľahajte so štipkou soli.
- Žĺtka vyšľahajte so štyrmi lyžicami cukru. Pridajte dve lyžice hladkej múky a premiešajte. Potom pridajte vyšľahané bielky a jemne premiešajte vareškou alebo metličkou.
- Cesto vylejte na plech a pečte v rúre 10-15 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
- Očistite jablká a nastrúhajte ich. Dajte ich variť do hrnca s približne 150 ml vody. Pridajte cukor podľa chuti.
- Vanilkový puding rozmiešajte v 150 ml vody, pridajte k jablkám a povarte. Túto zmes nalejte na vychladnutý korpus a nechajte stuhnúť.
- Vyšľahajte dve smotany na šľahanie. K 200g kyslej smotany pridajte cukor podľa chuti, stužovač a premiešajte. Potom pridajte vyšľahanú šľahačku a tento krém navrstvite na jablkovú vrstvu koláča.
- Posypte koláč postrúhanou čokoládou a nechajte stuhnúť v chladničke.
Prajem dobrú chuť!
Video recept
Kráľovský jablkový dezert je skutočným klenotom medzi dezertami. Jeho bohatá chuť, jednoduchá príprava a výnimočný vzhľad robia z neho ideálnu voľbu pre každú príležitosť. Užite si každé sústo tohto nádherného dezertu!
Súvisiace články
Krémový jablkový koláč s tvarohom vyrobený z 1 kg jabĺk: Jednoduchý, rýchly a chutný!
Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!
Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jana C.