Karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom: Dokonalo krémové cestoviny!

Karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom
Karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom

Obsah receptu

Hľadáte recept na cestoviny, ktoré ohúria aj náročných jedákov? Vyskúšajte tieto karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom! Jemná krémová omáčka z karamelizovanej cibule, slanej pancetty a bieleho vína v kombinácii s lahodnými šampiňónmi a cestovinami vám zaručene prinesie nezabudnuteľný zážitok.

Túžite po lahodnom a zároveň jednoduchom jedle, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár? Tieto karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom sú presne pre vás! Krok za krokom vás prevedieme prípravou lahodnej omáčky a na konci si vychutnáte dokonalé krémové cestoviny, ktoré si zamiluje celá rodina.

Karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínom

Ingrediencie:

Na omáčku:

  • 1 šálka hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo možno nahradiť opäť hovädzím vývarom
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička palivej omáčky
  • 1 čajová lyžička worčesterovej omáčky
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice
  • 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky oregana

Na dokončenie:

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 225 g šampiňónov
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 115 g pancetty, nakrájanej na kocky
  • 2/3 šálky suchého bieleho vína
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 3 stredne veľké žlté cibule, nakrájané na jemno
  • 4 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1/2 šálky strúhaného syra – napríklad mozzarella
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 340 g cestovín

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v miske a odložte bokom.
  2. Na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte šampiňóny a restujte približne 3 minúty. Pridajte k šampiňónom soľ, čo zvýrazní ich chuť. Ďalej pridajte pancettu a restujte ďalšie 3-4 minúty. Vyberte zmes z panvice a odložte bokom.
  3. Do tej istej panvice pridajte víno.
  4. K vínu pridajte maslo a nakrájanú cibuľu. Varte, a zmes často premiešavajte, po dobu približne 10 minút.
  5. Znížte teplotu na nízku a pokračujte vo varení, až do kým cibuľa nebude karamelizovaná, trvá to asi ďalších 30-35 minút. Môžete pridať viac olivového oleja alebo vína, ak je to potrebné.
  6. Počas toho, kým sa cibuľa karamelizuje začnite variť vodu na cestoviny. Postupujte podľa návodu na obale.
  7. Pridajte k cibuli cesnak a varte cca 1 minútu. Pridajte múku a varte ďalšie 2 minúty za stáleho miešania.
  8. Pridávajte pripravenú omáčku po malých dávkach, za stáleho miešania. Zmes priveďte k varu.
  9. Znížte teplotu omáčky na nízku a postupne pridávajte syr, opäť za stáleho miešania, až kým sa nevmieša poriadne do zmesi.
  10. Pridajte šampiňóny a pancettu a premiešajte. K omáčke pridajte cestoviny, premiešajte a podávajte!

Tipy:

  • Pre extra bohatú chuť môžete do omáčky pridať lyžicu masla alebo smotany na varenie.
  • Cestoviny môžete podľa chuti dochutiť napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou alebo parmezánom.
  • Zvyšky týchto cestovín môžete skladovať v chladničke až 3 dni.

Karamelizované cibuľové cestoviny s pancettou a bielym vínomVideo recept:

Tieto cestoviny s pancettou a bielym vínom sú úžasnou kombináciou chutí a jednoduchosti prípravy. Vďaka lahodnej omáčke, kvalitným surovinám a rýchlej príprave sa stanú vašim obľúbeným receptom na chutné a vydarené cestoviny. Vyskúšajte ich a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Zapečené cestoviny s karfiolom, syrom a Prosciuttom: Jednoduchý a rýchly recept podľa babky Stanky

Rýchle krémové cestoviny so zeleninou: Veľmi dobré a jednoduché!

Krémové hummusové cestoviny so špenátom: Rýchly a chutný obed pre uponáhľané dni!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála The Cozy Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty