Poznáte ten pocit, keď objavíte niečo tak chutné, že to chcete mať na tanieri každý víkend? Tak to mám s týmto jednoduchým receptom na pečenú zeleninu. Pečená zelenina je neuveriteľne dobrá a ešte k tomu také jednoduchá na prípravu!
Pečená zelenina
Ingrediencie:
- 250 gramov zemiakov
- 1 malú brokolicu (50 gramov)
- 2 mrkvy strednej veľkosti (200 gramov)
- 1 malá cibuľa (85 gramov)
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
- 1 a ½ čajovej lyžičky zmiešaných byliniek (rozmarín, oregano, tymián)
- ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku
- ½ čajovej lyžičky mletej čiernej papriky
- ½ čajovej lyžičky soli
Postup prípravy:
- Zemiaky, brokolicu, mrkvy a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky.
- Zmiešajte všetky zeleninové kúsky v miske s olivovým olejom.
- Pridajte kukuričný škrob, bylinky, cesnakový prášok a čiernu papriku. Dobrým prepojením ingrediencií zabezpečíte rovnomernú chuť.
- Pridajte soľ a premiešajte.
- Panvicu predhrejte na vysokú teplotu po dobu 30 sekúnd, potom znížte na stredne nízku teplotu.
- Zeleninu rovnomerne rozložte na panvici.
- Pečte 15 – 20 minút, potom panvicu otočte a pečte ďalších 15 – 20 minút.
- Dobrú chuť!
Pečená zelenina – Video recept:
Takže, keď budete nabudúce premýšľať, čo dobrého si pripraviť na víkend, pečená zelenina je tá správna voľba. Je to perfektný spôsob, ako si zjednodušiť víkendové varenie a zároveň si pochutiť na niečom zdravom a chutnom.
Súvisiace články
Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille: Francúzska klasika
Rýchly recept na zapekanú zeleninu, ktorá je chutnejšia ako mäso! Chutné a zdravé jedlo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Harma’s Kitchen