Fantastický Novoročný krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!

krémeš Vtáčie mlieko
krémeš Vtáčie mlieko

Obsah receptu

Prežite nezabudnuteľné chvíle počas sviatočných osláv s naším receptom na Fantastický Novoročný krémeš Vtáčie mlieko. Tento lahodný dezert, kombinujúci nadýchané cesto a bohatý krém, je ideálny na zdieľanie radosti a potešenia s rodinou a priateľmi. Vyskúšajte túto jednoduchú, ale efektnú pochúťku a zažite sladký začiatok nového roka!

Tento jedinečný recept sme získali od Tünde Szabó na jej Facebookovej stránke.

Novoročný krémeš Vtáčie mlieko

Potrebujeme:

Pre základné cesto:

  • 8 bielkov
  • 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 8 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva

Krém:

  • 1 balenie masla
  • 150 g práškového cukru
  • 8 žĺtkov
  • 5 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 2 balenie vanilkového cukru
  • 400 ml mlieka

Pre vrch:

  • 400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače
  • voliteľné: kakao
  • plech o rozmeroch 31 x 21 cm

Postup prípravy:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do pevného snehu.
  2. Manuálne do snehu primiešame (preosiatu) múku a prášok do pečiva.
  3. Túto zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Maslo a cukor našľaháme do peny.
  5. V hrnci zohrejeme 300 ml mlieka.
  6. V zostávajúcom mlieku rozmiešame žĺtky a múku.
  7. Túto zmes potom vmiešame do mlieka v hrnci a uvaríme hustý puding.
  8. Puding necháme vychladnúť a následne do neho vmiešame našľahané maslo.
  9. Krém natrieme na upečené cesto.
  10. Na krém našľaháme šľahačku a prípadne posypeme preosiatym kakaom.
  11. Krémeš servírujeme vychladený. Dobrú chuť!

Nechajte sa uniesť lahodnými chvíľami s naším Fantastickým Novoročným krémešom Vtáčie mlieko. Tento dezert je viac než len maškrta – je to spôsob, ako spojiť ľudí a vytvoriť nezabudnuteľné spomienky. Nech už hľadáte niečo na oslavu alebo len chcete potešiť svoju rodinu, s týmto dezertom to zaručene dosiahnete.

Súvisiace články

Silvestrovská KRÉMEŠ TORTA z lístkového cesta: Jednoduchá a veľmi rýchla!

Úžasne jemný a krémový POSCHODOVÝ KRÉMEŠ: Na Vianoce u nás nesmie chýbať!

Fantastický krémeš „oblíž prst“ – Na Vianoce u nás tento zákusok nemôže chýbať!

Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z Facebooku Szabó Tünde

Image by KamranAydinov on Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty