Search

Fantastický jahodový koláč s pudingom: Je neskutočne lahodný a pritom úplne jednoduchý!

Jahodový koláč s pudingom
Jahodový koláč s pudingom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké, osviežujúce a pritom jednoduché na prípravu? Tento fantastický jahodový koláč s pudingom je presne to, čo hľadáte! Kombinácia krehkého cesta, jemného pudingu a sladkých jahôd vás zaručene dostane. A nebojte sa, zvládne ho pripraviť aj úplný začiatočník!

Tento jahodový dezert s pudingom je ideálny na letné dni, kedy sa vám nechce tráviť dlhé hodiny v kuchyni. Príprava je rýchla a jednoduchá, výsledok však stojí za to. Svieže jahody, domáci puding a voňavé cesto vytvoria dokonalú harmóniu chutí, ktorej neodolá žiadny milovník sladkého.

Jahodový koláč s pudingom

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

  • 150 g masla
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 35 ml mlieka

Puding:

  • 600 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 60 g vanilkového pudingového prášku

Ingrediencie na jahodovú vrstvu:

  • 800 g jahôd

Ingrediencie na tortovú polevu:

  • 400 ml vody
  • 40 g cukru
  • 2 balíčky červeného tortového želé

Postup prípravy:

Príprava cesta:

  1. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do krémova.
  2. Po jednom vmiešame vajíčka.
  3. Múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob zmiešame a po lyžičkách pridávame do maslovej zmesi.
  4. Vmiešame mlieko, aby vzniklo hladké cesto.
  5. Rám na pečenie nastavte na 25 cm x 28 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
  6. Vlejeme cesto do formy a uhladíme.
  7. Pečieme asi 15 až 20 minút pri 180 °C (horný a spodný ohrev) v predhriatej rúre.

Puding:

  1. Zahrejte asi 500 ml mlieka s cukrom.
  2. Pudingový prášok rozmiešame so zvyšným mliekom a pridáme do horúceho mlieka.
  3. Krátko privedieme do varu a miešame, kým puding nezhustne.
  4. Puding nalejeme na upečený základ a uhladíme.
  5. Na puding položíme kúsok potravinovej fólie a necháme vychladnúť.

Príprava jahodovej vrstvy:

  1. Časť jahôd rozpolíme a poukladáme na okraj koláča.
  2. Zvyšné jahody rozpolíme alebo rozštvrťme podľa veľkosti a rozdelíme ich do stredu koláča.

Príprava tortovej polevy:

  1. Zmiešame polevu na koláč, cukor a vodu.
  2. Krátko privedieme do varu.
  3. Tortovú polevu nanášame lyžičkou na jahody.

Necháme koláč úplne vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite čerstvé jahody: Ak máte možnosť, určite siahnite po čerstvých jahodách. Dodajú koláču tú najlepšiu chuť a vôňu.
  • Experimentujte s ovocím: Jahody môžete nahradiť aj iným sezónnym ovocím, napríklad malinami, čučoriedkami alebo ríbezľami.
  • Nebojte sa improvizovať: Ak nemáte všetky ingrediencie, pokojne ich nahraďte niečím podobným. Napríklad namiesto vanilkového pudingu môžete použiť čokoládový alebo karamelový.
  • Ozdobte podľa vlastnej fantázie: Koláč môžete ozdobiť šľahačkou, čerstvými lístkami mäty alebo strúhanou čokoládou.

Jahodový koláč s pudingomVideo recept:

Tento fantastický jahodový koláč s pudingom je dôkazom toho, že aj jednoduchý recept môže byť neskutočne lahodný. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami! Sme si istí, že sa stane obľúbeným dezertom celej vašej rodiny.

Súvisiace články:

Jahodové prekvapenie: Dezert plný chuti s kokosovým krémom a čokoládovým základom

Svieži cheesecake s jahodovým želé: Neuveriteľne jemný a lahodný koláčik

Úžasné jahodové rezy s pudingom a kyslou smotanou: Vynikajúci ľahký jahodový dezert


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sandrine nápady na pečenie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty