Search

Domáca Bounty torta: recept na krémový dezert s kokosom a čokoládou

Domáca Bounty torta
Domáca Bounty torta

Obsah receptu

Publikované: 19. júla 2025, 15:00

Táto vláčna kakaová torta s bohatým kokosovo-pudingovým krémom a lesklou čokoládovou polevou je splneným snom každého milovníka Bounty tyčiniek. Jej príprava je jednoduchšia, ako sa zdá. Ide o osvedčený postup, ktorý zvládnete aj bez zložitých cukrárskych zručností.

Redakcia Varíme s Láskou overila tento recept, aby zaručila dokonalú rovnováhu chutí a textúr. Kľúčom k úspechu je nechať tortu poriadne vychladnúť a odležať cez noc, aby sa všetky vrstvy dokonale prepojili a stuhli.

Ako pripraviť najlepšiu Bounty tortu?

Upečte jednoduchý kakaový korpus. Pripravte hustý krém uvarením vanilkového pudingu s kokosom a mliekom, ktorý po vychladnutí spojíte so šľahačkou. Krém navrstvite na korpus a všetko zalejte hladkou čokoládovou polevou. Nechajte poriadne stuhnúť v chladničke.

Základné informácie

  • Veľkosť formy: Priemer 24-26 cm
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Čas chladenia: minimálne 6 hodín (ideálne cez noc)
  • Počet porcií: 12-16 rezov
  • Náročnosť: Stredná
  • Kalorická hodnota: cca 420 kcal/porcia

Potrebujeme

Kakaový korpus

  • 4 ks vajec
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 4 PL hladkej múky
  • 4 PL mlieka
  • 4 PL rastlinného oleja
  • 2 PL kvalitného kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva (12 g)

Kokosový krém

  • 900 ml plnotučného mlieka
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 111 g vanilkového pudingového prášku (3 balíčky)
  • 800 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)

Čokoládová poleva

  • 250 g čokolády na varenie (min. 50 %)
  • 500 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)

Na navlhčenie a zdobenie

  • 2 PL mlieka zmiešané s 1 ČL kakaa
  • Strúhaný kokos a kokosové pralinky (napr. Raffaello)

Postup prípravy

Príprava korpusu

  1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Dno tortovej formy (ráfika) s priemerom 24-26 cm vysteľte papierom na pečenie.
  2. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej a svetlej peny. Šľahajte aspoň 5-7 minút.
  3. Postupne a pomaly pri nízkych otáčkach zašľahajte olej a potom mlieko.
  4. V samostatnej mise zmiešajte a preosejte múku, kakao a kypriaci prášok. Suchú zmes následne jemne a po častiach vmiešajte stierkou do vaječného základu.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre približne 25 minút. Otestujte špajdľou, či je prepečené.
  6. Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

Príprava kokosového krému

  1. Do hrnca nalejte 700 ml mlieka, pridajte cukor a strúhaný kokos. Priveďte pomaly k varu.
  2. Vo zvyšných 200 ml studeného mlieka metličkou dohladka rozmiešajte 3 balíčky pudingového prášku.
  3. Keď mlieko s kokosom začne vrieť, vlejte doň rozmiešaný puding. Za stáleho a intenzívneho miešania varte 2-3 minúty, kým zmes nezhustne na veľmi hustý puding.
  4. Horúci pudingový základ prelejte do misy. Ihneď ho prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala celého povrchu. Nechajte ho úplne vychladnúť, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.
  5. Vychladnutý pudingový základ najprv samostatne prešľahajte mixérom dohladka, aby sa rozbili prípadné hrudky.
  6. V inej mise vyšľahajte 800 ml smotany dotuha. Následne ju po častiach jemne vmiešajte (alebo zašľahajte na najnižších otáčkach) do prešľahaného kokosového pudingu, kým nevznikne jednotný, nadýchaný krém.

Kompletizácia a chladenie

  1. Vychladnutý korpus vráťte do čistého tortového ráfika. Jemne ho polejte alebo potrite zmesou mlieka a kakaa na navlhčenie.
  2. Na korpus rovnomerne navrstvite celý kokosový krém a povrch uhlaďte stierkou. Tortu vložte do chladničky aspoň na hodinu, kým pripravíte polevu.
  3. Na čokoládovú polevu zohrejte 500 ml smotany tesne pod bod varu. Nalejte ju na nalámanú čokoládu v miske a nechajte 2 minúty postáť. Potom metličkou vymiešajte dohladka.
  4. Mierne vychladnutú, ale stále tekutú polevu nalejte na stuhnutý kokosový krém.
  5. Tortu nechajte odležať v chladničke minimálne 6 hodín, ideálne však cez noc, aby dokonale stuhla.

Videorecept

Tipy

  1. Pre intenzívnejšiu kokosovú chuť môžete do krému pridať pár kvapiek kokosového extraktu.
  2. Dbajte na to, aby bol pudingový základ pred spojením so šľahačkou naozaj úplne vychladnutý.
  3. Pri krájaní torty si nôž po každom reze namočte do horúcej vody a utrite dosucha.

Tortu pred podávaním dozdobte posypaným kokosom a pralinkami. Prajeme vám sladké potešenie pri každom súste.

Recept vychádza z verzie od moj.kolačić, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty