Táto vláčna kakaová torta s bohatým kokosovo-pudingovým krémom a lesklou čokoládovou polevou je splneným snom každého milovníka Bounty tyčiniek. Jej príprava je jednoduchšia, ako sa zdá. Ide o osvedčený postup, ktorý zvládnete aj bez zložitých cukrárskych zručností.
Redakcia Varíme s Láskou overila tento recept, aby zaručila dokonalú rovnováhu chutí a textúr. Kľúčom k úspechu je nechať tortu poriadne vychladnúť a odležať cez noc, aby sa všetky vrstvy dokonale prepojili a stuhli.
Ako pripraviť najlepšiu Bounty tortu?
Upečte jednoduchý kakaový korpus. Pripravte hustý krém uvarením vanilkového pudingu s kokosom a mliekom, ktorý po vychladnutí spojíte so šľahačkou. Krém navrstvite na korpus a všetko zalejte hladkou čokoládovou polevou. Nechajte poriadne stuhnúť v chladničke.
Základné informácie
- Veľkosť formy: Priemer 24-26 cm
- Čas prípravy: 40 minút
- Čas pečenia: 25 minút
- Čas chladenia: minimálne 6 hodín (ideálne cez noc)
- Počet porcií: 12-16 rezov
- Náročnosť: Stredná
- Kalorická hodnota: cca 420 kcal/porcia
Potrebujeme
Kakaový korpus
- 4 ks vajec
- 4 PL kryštálového cukru
- 4 PL hladkej múky
- 4 PL mlieka
- 4 PL rastlinného oleja
- 2 PL kvalitného kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva (12 g)
Kokosový krém
- 900 ml plnotučného mlieka
- 200 g strúhaného kokosu
- 150 g kryštálového cukru
- 111 g vanilkového pudingového prášku (3 balíčky)
- 800 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
Čokoládová poleva
- 250 g čokolády na varenie (min. 50 %)
- 500 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
Na navlhčenie a zdobenie
- 2 PL mlieka zmiešané s 1 ČL kakaa
- Strúhaný kokos a kokosové pralinky (napr. Raffaello)
Postup prípravy
Príprava korpusu
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Dno tortovej formy (ráfika) s priemerom 24-26 cm vysteľte papierom na pečenie.
- Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej a svetlej peny. Šľahajte aspoň 5-7 minút.
- Postupne a pomaly pri nízkych otáčkach zašľahajte olej a potom mlieko.
- V samostatnej mise zmiešajte a preosejte múku, kakao a kypriaci prášok. Suchú zmes následne jemne a po častiach vmiešajte stierkou do vaječného základu.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre približne 25 minút. Otestujte špajdľou, či je prepečené.
- Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Príprava kokosového krému
- Do hrnca nalejte 700 ml mlieka, pridajte cukor a strúhaný kokos. Priveďte pomaly k varu.
- Vo zvyšných 200 ml studeného mlieka metličkou dohladka rozmiešajte 3 balíčky pudingového prášku.
- Keď mlieko s kokosom začne vrieť, vlejte doň rozmiešaný puding. Za stáleho a intenzívneho miešania varte 2-3 minúty, kým zmes nezhustne na veľmi hustý puding.
- Horúci pudingový základ prelejte do misy. Ihneď ho prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala celého povrchu. Nechajte ho úplne vychladnúť, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.
- Vychladnutý pudingový základ najprv samostatne prešľahajte mixérom dohladka, aby sa rozbili prípadné hrudky.
- V inej mise vyšľahajte 800 ml smotany dotuha. Následne ju po častiach jemne vmiešajte (alebo zašľahajte na najnižších otáčkach) do prešľahaného kokosového pudingu, kým nevznikne jednotný, nadýchaný krém.
Kompletizácia a chladenie
- Vychladnutý korpus vráťte do čistého tortového ráfika. Jemne ho polejte alebo potrite zmesou mlieka a kakaa na navlhčenie.
- Na korpus rovnomerne navrstvite celý kokosový krém a povrch uhlaďte stierkou. Tortu vložte do chladničky aspoň na hodinu, kým pripravíte polevu.
- Na čokoládovú polevu zohrejte 500 ml smotany tesne pod bod varu. Nalejte ju na nalámanú čokoládu v miske a nechajte 2 minúty postáť. Potom metličkou vymiešajte dohladka.
- Mierne vychladnutú, ale stále tekutú polevu nalejte na stuhnutý kokosový krém.
- Tortu nechajte odležať v chladničke minimálne 6 hodín, ideálne však cez noc, aby dokonale stuhla.
Videorecept
Tipy
- Pre intenzívnejšiu kokosovú chuť môžete do krému pridať pár kvapiek kokosového extraktu.
- Dbajte na to, aby bol pudingový základ pred spojením so šľahačkou naozaj úplne vychladnutý.
- Pri krájaní torty si nôž po každom reze namočte do horúcej vody a utrite dosucha.
Tortu pred podávaním dozdobte posypaným kokosom a pralinkami. Prajeme vám sladké potešenie pri každom súste.
Recept vychádza z verzie od moj.kolačić, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.
