Dokonale vyšľahaná živočíšna šľahačka bez stužovadiel podľa pani Vierky za 5 minút

Dokonale vyšľahaná živočíšna šľahačka bez stužovadiel podľa pani Vierky za 5 minút

Chcete vedieť, ako vyšľahať dokonalú živočíšnu šľahačku bez použitia stužovadiel? Pani Vierka sa s nami podelila o svoj osvedčený recept, ktorý zaručí nadýchanú a stabilnú šľahačku každým razom.

Bez zbytočných prísad a chemikálií, len s kvalitnou smotanou a pár jednoduchými krokmi dosiahnete výsledok ako z cukrárne. Prečítajte si, ako na to!

Živočíšna šľahačka bez stužovadiel

Ingrediencie:

  • 250 ml 33% živočíšnej smotany (dobre vychladenej)
  • 3 kopcovité lyžičky práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa (s obsahom kakaového masla 20%)

🕐 Čas prípravy: približne 5 minút

Postup prípravy:

Príprava smotany:

  • Smotanu vyberte z chladničky tesne pred šľahaním, aby bola čo najchladnejšia.
  • Pre udržanie nízkej teploty počas šľahania môžete do väčšej misky naliať studenú vodu a pridať ľad. Do tejto misky vložte menšiu misu so smotanou.

Začiatok šľahania:

  • Smotanu začnite šľahať na stredne vysokých otáčkach (napríklad stupeň 7 z 9).
  • Šľahajte, kým smotana nezačne mierne hustnúť. Nepridávajte cukor hneď na začiatku, aby smotana mala čas zhustnúť a udržala ťarchu cukru.

Pridanie cukru:

  • Keď metlička začne v smotane zanechávať stopy, pridajte práškový cukor.
  • Cukor môže byť aj ochutený (vanilkový, škoricový, citrónový) podľa vášho výberu.
  • Pokračujte v šľahaní na rovnakej rýchlosti.

Dokončenie šľahania:

  • Ako šľahačka hustne, postupne znižujte otáčky mixéra, aby ste predišli prešľahaniu.
  • Sledujte konzistenciu šľahačky; akonáhle sa začne oddeľovať od stien misky, okamžite zastavte šľahanie.
  • Dávajte pozor, aby ste šľahačku neprešľahali, inak sa z nej môže stať maslo.

Príprava kakaovej šľahačky:

  • Polovicu šľahačky môžete odložiť na neskôr alebo použiť bez príchute.
  • Do druhej polovice jemne vmiešajte 1 lyžicu kakaa pomocou stierky alebo metličky. Robte to ručne, už nešľahajte mixérom.

Servírovanie:

  • Hotovú šľahačku môžete použiť na zdobenie dezertov, tort alebo ju podávať samostatne.
  • Pre extra chuť ju môžete dochutiť čerstvým ovocím, ovocným pyré alebo kávou.

Tipy:

  • Čerstvosť smotany: Použite smotanu s krátkou dobou trvanlivosti, aby bola čo najčerstvejšia.
  • Skladovanie: Takto pripravená šľahačka vydrží v chladničke 3–4 dni.
  • Variácie: Experimentujte s príchuťami pridaním rôznych ochucovadiel do cukru pred jeho pridaním do smotany.

Živočíšna šľahačka bez stužovadiel – Video recept:

Vďaka týmto jednoduchým krokom a tipom od pani Vierky si môžete aj doma pripraviť dokonalú živočíšnu šľahačku bez stužovadiel. Vyskúšajte a presvedčte sa sami, že najlepšie veci sú často tie najjednoduchšie.

Súvisiace články:

Najlepší krémový dezert Japonský vietor: Nadýchaný korpus, lahodný vanilkový krém, šľahačka a chrumkavé orechy

Čokoládový lávový koláč – Najväčšia mňamka pod slnkom!

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mini zemiaková pizza je jednoduchý a chutný recept, ktorý poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Je to skvelá alternatíva k tradičnej pizzi a navyše rýchla na prípravu. Ak hľadáte ľahký a zaujímavý spôsob, ako spracovať zemiaky, vyskúšajte tento recept. Mini zemiaková pizza vás […]

Neuveriteľne šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Neuveriteľne šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Tieto šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou sú ideálnou voľbou. Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého návodu a pochutnajte si na nich s celou rodinou! Kuracie fašírky sú vynikajúcim spôsobom, ako si vychutnať obľúbené […]

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina. Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej […]

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom sú skutočne jednoduché na prípravu, no zároveň plné chuti. Vďaka kombinácii šťavnatého mäsa, lahodných húb a rozpusteného syra si tento pokrm zamiluje celá rodina. Pripravte si tento lahodný recept, ktorý sa hodí ako na […]

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie prsia sú obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Ak hľadáte nový recept na šťavnaté, chutné a jednoduché kuracie prsia, ste na správnom mieste! Tento recept je rýchly, lacný a zaručene poteší celú rodinu. Tieto kuracie prsia sú marinované v špeciálnej zmesi korenín […]

Babičkin domáci slivkový koláč: Presne tak, ako ho piekli naše staré mamy

Babičkin domáci slivkový koláč: Presne tak, ako ho piekli naše staré mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Babičkin domáci slivkový koláč je klasický recept, ktorý si pamätáme z detstva. Jemné kysnuté cesto, šťavnaté slivky a chrumkavá posýpka – to všetko vytvára neopakovateľnú chuť, ktorú si jednoducho zamilujete. Pripravte si tento tradičný koláč podľa nášho overeného receptu a potešte svoju […]


Google Správy: Daj nám ⭐