Hľadáte lahodný a efektívny dezert, ktorý ohúri vašich hostí? Vyskúšajte bublinkovú čokoládovú roládu!
Pripravte si túto roládu s ľahkosťou vďaka podrobným inštrukciám a videoreceptu. Váš stôl bude ozdobený dezertom, ktorý je nielen chutný, ale aj pútavý.
Bublinková čokoládová roláda
Ingrediencie:
- 300 g sušienok
- 120 g rozpusteného masla
- 3 lyžice Nutelly
- 70 g syra ricotta
- 30 g práškového cukru
- 70 ml smotany na šľahanie
- 30 g kokosovej múky
- 2 banány
- 80 g bielej čokolády
- 80 g mliečnej čokolády
- Bublinkový obal (bublinková fólia)
Postup prípravy:
- Rozdrvte sušienky a jemne ich rozmixujte tyčovým mixérom. Pridajte rozpustené maslo, premiešajte, pridajte Nutellu a dobre premiešajte.
- Na potravinársku fóliu rozložte zmes, prikryte ďalšou fóliou a vyvaľkajte na tenký plát.
- V mise zmiešajte syr ricotta a práškový cukor do hladka. Pridajte smotanu na šľahanie a vyšľahajte. Zjemna vmiešajte kokosovú múku a natrieme rovnomerne na vyvaľkaný plát sušienok.
- Na plát položte dva banány a zrolujte pomocou fólie. Roládu vložte do chladničky na 30 minút.
- Roztopte biele a mliečne čokolády. Obe roztopené čokolády vlejte do vreciek na zdobenie.
- Pripravte bublinkovú fóliu a striedavo na ňu striekajte čokolády, jemne rozotierajte lyžicou.
- Roládu vyberte z fólie a na jej povrch prikladáte bublinkovú fóliu s čokoládou. Vložte späť do chladničky na 30 minút.
- Vyberte roládu z chladničky, opatrne stiahnite bublinkovú fóliu a roládu môžete servírovať.
Bublinková čokoládová roláda – Video recept:
Bublinková čokoládová roláda je perfektný dezert pre každú príležitosť, či už oslavu, stretnutie s priateľmi alebo len tak pre potešenie. Vďaka jednoduchému príprave a úžasnej chuti si ju zamilujú deti aj dospelí.
Súvisiace články:
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Výdatné jedlo