Bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou: Zdravý a jednoduchý obed

Bravčové karé na prírodno s mrkvou
Bravčové karé na prírodno s mrkvou

Obsah receptu

Vyskúšajte naše bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou! Toto jedlo je plné chuti a živín a je ideálne aj pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie.

Milujete bravčové mäso? Potom si zamilujete tento recept na bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou! Toto jedlo je jednoduché na prípravu a je plné chuti. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky karfiolu a špargle.

Bravčové karé na prírodno s mrkvou

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčového karé
  • 1 cibuľa
  • 1 konzerva šampiňónov
  • Bravčová masť
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1/2 zväzku špargle
  • 1 mrkva
  • 1 dcl sladkej smotany

Karfiolová ryža:

  • 1/2 karfiolu
  • 1 cibuľa
  • Olivový olej
  • Maslo
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Postup prípravy:

  1. Bravčové karé naklepeme a orestujeme na bravčovej masti. Potom preložíme do hrnca.
  2. Na zvyšku masti osmahneme cibuľu, ktorú následne pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody.
  3. Necháme dusiť približne 30 minút. Následne pridáme precedené šampiňóny a pokračujeme v dusení ešte asi 15 minút.
  4. Medzitým umyjeme, očistíme a pokrájame špargľu na menšie kúsky a mrkvu na kolieska. Pridáme k mäsu a dusíme približne 10 minút.
  5. Na záver pridáme smotanu na zjemnenie chuti.

Karfiolová ryža:

  1. Karfiol nastrúhame na strúhadle.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na zmesi olivového oleja a masla.
  3. Pridáme karfiol a soľ, podlejeme približne 1 dcl vody a dusíme, kým karfiol nie je al dente a voda sa odparí.

Tipy:

  • Pre extra chuť môžete do mäsa pridať svoje obľúbené bylinky a korenie.
  • Ak nemáte karfiol, môžete ho nahradiť brokolicou alebo kalerábom.
  • Karfiolovú ryžu môžete podávať aj samostatne ako prílohu.

Toto bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou je chutné a zdravé jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky zeleniny a je to ideálne pre rušný týždeň.

Súvisiace články:

Nízkosacharidové langoše podľa pani Janky: Diétne, rýchle a veľmi chutné!

Najlepšia brokolicová krémová polievka ako od maminky: Sýta a veľmi chutná

Pečený karfiol v krémovej omáčke: Veľmi ľahký a chutný recept!


Recept pre Vás s láskou napísala pani Janka z Varíme a pečieme s láskou

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty