Ako pripraviť bolonskú omáčku? Originálny taliansky recept!

Bolonská omáčka
Bolonská omáčka

Obsah receptu

Hľadáte recept na pravú taliansku bolonskú omáčku? Ste na správnom mieste! Bolonská omáčka je plná chuti a hodí sa k rôznym druhom cestovín. Pripravte si ju podľa nášho originálneho receptu a vychutnajte si lahodný obed alebo večeru s rodinou a priateľmi.

Lahodná a autentická bolonská omáčka podľa tradičného talianskeho receptu.

Bolonská omáčka

Ingrediencie:

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 700 ml pasírovaných paradajok
  • 150 g pancetty
  • 3 mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 2 cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • Soľ, korenie a cukor podľa chuti
  • Tagliatelle
  • petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Pancettu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji na dobre rozohriatej širokej panvici.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a cibuľu a na miernom ohni ich opražíme domäkka.
  3. Prilejeme deciliter červeného vína a zredukujeme.
  4. Pridáme mleté hovädzie a bravčové mäso a za stáleho miešania restujeme.
  5. Prilejeme zvyšok vína, premiešame a keď sa alkohol odparí, pridáme prelisované paradajky a cukor.
  6. Dobre premiešajte, nádobu prikryte, znížte teplotu a varte 2 hodiny, občas pridajte vodu alebo vývar.
  7. Zalejeme mliekom, dochutíme soľou a korením a varíme ďalšiu hodinu.
  8. Tagliatelle uvaríme a posypeme ich strúhaným parmezánom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Bolonská omáčkaVideo recept:

Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Domáca Teriyaki omáčka, pripravená za 3 minúty: Perfektná ako marináda, na varenie, smaženie, či grilovanie!

Jednoduchá krémová hubová omáčka k mäsu a cestovinám

Úžasná cuketovo-rajčinová omáčka do pohárov


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Rodinná kuchyňa od Iva Kronju

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty