Máte chuť na niečo naozaj výnimočné zo zemiakov? Tieto zámocké pečené zemiaky vám sú tak fantasticky chutné, že ich robím minimálne dvakrát do týždňa a nikdy nám ich nie je dosť!
Nie sú to len obyčajné pečené zemiaky. Tento recept ich premení na neodolateľnú delikatesu s dokonale chrumkavou krustou a šťavnatým vnútrom. A to najlepšie? Príprava je jednoduchá a výsledok je vždy skvelý.
Zámocké pečené zemiaky
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov
- 200 g šampiňónov
- 5 vajec
- 1 cibuľa
- 200 g kyslej smotany
- 100 g tvrdého syra
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie, bazalka podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup prípravy:
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, potom ich opečieme na panvici s trochou oleja. Stačí pár minút.
- Pridáme na kúsky nakrájané šampiňóny a cibuľu.
- Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a na plátky nakrájaný cesnak. Všetko spolu premiešame.
- Zmes preložíme do zapekacej misy.
- Vajíčka vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
- Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
Tieto chutné zemiaky sú skutočným potešením pre všetkých milovníkov zemiakových pokrmov. Sú bohaté na chutné ingrediencie a sú ideálne na rôzne príležitosti, či už na obed, večeru alebo len tak na rýchle občerstvenie.
Video recept:
Zámocké pečené zemiaky sú ideálne ako doplnok k akémukoľvek hlavnému jedlu alebo len tak na pochutnanie. Pripravte sa na to, že sa stanú novým obľúbeným receptom vo vašej rodine!
Súvisiace články
Najlepšie pečené zemiaky na Taliansky spôsob: Sú rýchle, jednoduché a výsledok je absolútne úžasný!
Štefánske zemiakové pampúchy: Ak máte doma 2 zemiaky a 1 vajce určite ich skúste!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Savoureux.tv