Vynikajúci hrnčekový koláč „Deň a noc“ – Tento koláčik je u nás doma absolútna jednotka!

Koláč „Deň a noc“
Koláč „Deň a noc“

Obsah receptu

Tento lahodný koláč „Deň a noc“ kombinuje bohatú čokoládovú bázu s jemnou tvarohovou vrstvou a sviežim ovocím, pokrytým lesklým želé. Ideálny na každú príležitosť, či už na slávnostný večer alebo ako potešenie počas dňa.

S jeho krémovou stredovou vrstvou, čokoládovým základom a sviežou ovocnou ozdobou je tento koláč tak esteticky príťažlivý, ako je chutný. Jeho príprava vyžaduje niekoľko krokov, ale výsledok stojí za to.

Koláč „Deň a noc“

Ingrediencie

Cesto:

  • 3 veľké vajcia
  • štipka soli
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 1/2 kg tvarohu
  • 250 ml smotany (30%)
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 balenia želé
  • 5 polovíc broskyne (konzervované alebo čerstvé)

Želé:

  • 1 balenie želé
  • 1,5 šálky vriacej vody

Postup prípravy

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Pridáme mlieko, olej a postupne pridávame múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Cesto dôkladne premiešame.
  2. Cesto vylejeme do formy s rozmermi 27 x 17 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Dve balenia želé zalejeme 2 šálkami vriacej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustia. Necháme chvíľu odstáť. Smotanu s cukrom vyšľaháme dotuha, pridáme tvaroh a zahusťovacie želé. Hmotu dôkladne premiešame.
  4. Na vychladnutý korpus rovnomerne rozložíme tvarohovú hmotu, na ňu uložíme plátky broskýň.
  5. Jedno balenie želé zalejeme 1,5 šálky vriacej vody a miešame, kým sa úplne nerozpustí a necháme vychladnúť. Potom ho rovnomerne rozlejeme na vrstvu s broskyňami.
  6. Koláč vložíme do chladničky na 4 hodiny, ideálne cez noc, aby dobre stuhlo.

Video recept

Koláč „Deň a noc“ je dokonalou kombináciou chutí a textúr, ktorá zaujme na každej oslave alebo rodinnom posedení. Jeho príprava môže byť trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za vynaložený čas a úsilie. Doprajte si kúsok tohto koláča kedykoľvek počas dňa, aby ste si pripomenuli, že každý moment môže byť sladký.

Súvisiace články

Nepečená narodeninová torta s tvarohom z dlhých piškót: Hotová za 15 minút!

Mokrá karamelová torta: Neobyčajne jemná a lahodná, vyzerá ako z cukrárne a chutí ešte lepšie!

Vynikajúca kávovo-penová torta bez vajec a bez rúry: Veľmi jednoduchá a veľmi dobrá!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Henia Foks

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty