Search

Vianočný čokoládový zákusok s kokosovým krémom a polevou – rozplýva sa v ústach!

Vianočný čokoládový zákusok
Vianočný čokoládový zákusok s kokosovým krémom a polevou

Obsah receptu

Máte radi kombináciu čokolády a kokosu? Tento vianočný čokoládový zákusok s kokosovým krémom a polevou si vás určite získa. Je lahodný, vláčny a doslova sa rozplýva v ústach!

Vyskúšajte tento neodolateľný vianočný čokoládový zákusok s kokosovým krémom a polevou. Jeho príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a výsledok je skutočne famózny. Vďaka kombinácii jemného čokoládového cesta, nadýchaného kokosového krému a lahodnej polevy si na ňom pochutnajú malí aj veľkí. Pripravte si ho na sviatočný stôl a uvidíte, že zmizne raz-dva!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 1 polievková lyžica vanilkovej príchute
  • 120 g cukru (2/3 šálky)
  • 100 ml oleja (1/3 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 100 ml mlieka (1/3 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 120 g múky (1 šálka)
  • 30 g horkého kakaa (1/3 šálky)
  • 7 g prášku do pečiva (1 ČL)

Krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie (3/4 šálky)
  • 150 g mascarpone (2/3 šálky)
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkovej príchute
  • 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g čokolády
  • 200 ml horúcej smotany na šľahanie (3/4 šálky)
  • 15 g masla

Na ozdobu:

  • Biele čokoládové hobliny
  • Hobliny z mliečnej čokolády
  • Strúhaný kokos

Postup prípravy:

  1. Do misky dajte 2 vajcia, 120 g cukru, štipku soli a vanilkovú príchuť. Dobre premiešajte.
  2. Pridajte 100 ml oleja a 100 ml mlieka a znovu premiešajte.
  3. Do zmesi preosejte 120 g múky, 30 g kakaa a 1 ČL prášku do pečiva. Jemne premiešajte do hladkého cesta.
  4. Cesto vylejte do formy s rozmermi 20 x 20 cm, vyloženej papierom na pečenie.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 175 °C po dobu 20 až 25 minút.
  6. Po upečení potrite korpus zmesou 70 ml mlieka a 1 PL granka alebo kakaa.
  7. V miske zmiešajte 150 g mascarpone, 200 ml smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru a 1 PL vanilkovej príchute. Vyšľahajte do hladkého krému.
  8. Po vyšľahaní pridajte 3 PL strúhaného kokosu a jemne premiešajte.
  9. Krém rovnomerne natrite na korpus a uhladte.
  10. Na ganache zmiešajte 150 g čokolády s 200 ml horúcej smotany na šľahanie a 15 g masla. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
  11. Čokoládovou polevou rovnomerne potrite koláč.
  12. Koláč nechajte odležať v chladničke aspoň hodinu.
  13. Po stuhnutí posypte vrch koláča strúhaným kokosom a ozdobte hoblinkami bielej a mliečnej čokolády.

Dobrú chuť! 🍫🥥

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu chuť čokolády môžete do cesta pridať viac kakaa.
  2. Ak nemáte radi kokos, môžete ho v kréme nahradiť napríklad nasekanými orieškami.
  3. Polevu môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie – napríklad ovocím, orieškami alebo čokoládovými hoblinkami.
  4. Zákusok je najlepšie podávať vychladený.

Video recept:

Vianočný čokoládový zákusok s kokosovým krémom a polevou je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov sladkých dobrôt. Určite si ho zamilujete!

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Super chutné jednoduché čokoládové muffiny na Vianoce

Najlepšie kokosové ježe – tradičný dezert na Vianoce

Vianočné kokosové guľôčky – nepečená sladká pochúťka na Vianoce

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recette rapide sucrée

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty