Domáca kuracia saláma je lahôdka, ktorú si môžete vychutnať bez obáv z nežiaducich prísad a s príbehom, ktorý začína vo vašej vlastnej kuchyni. V tomto článku vám ukážem, ako si jednoducho pripravíte salámu, ktorá prekoná akúkoľvek kupovanú!
Výroba domácej kuracej salámy nie je len o zážitku z varenia, ale aj o kontrole nad tým, čo konzumujete. Ochutnajte rozdiel čerstvých, kvalitných ingrediencií bez zbytočných prídavkov.
Domáca kuracia saláma
Ingrediencie:
- 8 kuracích stehien
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 lyžička soli
- Čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- 160 ml vareného kuracieho vývaru
Postup prípravy domácej kuracej salámy
- Kuracie stehná zbavte od kostí a kože. Kosti a kožu nevyhadzujte, budú slúžiť na vývar.
- Do hrnca nalejte 1 liter vody a pridajte pripravené kosti s kožou. Varíme asi 30 minút.
- Kuracie stehná a prsia nakrájajte na menšie kúsky, a potom ich ešte nasekajte nožom na drobnejšie časti.
- Pridajte soľ, čerstvo mleté čierne korenie a pretlačený cesnak. Dobre všetko premiešajte.
- Do zmesi vmiešajte 160 ml vareného a scedeného kuracieho vývaru a opäť poriadne premiešajte.
- Zmes zakryte potravinovou fóliou a nechajte odpočívať v chladničke 5-6 hodín, prípadne cez noc.
- Odoberte zmes a formujte ju na požadovanú veľkosť salámy, a potom ju buď zabaľte do hrubšej fólie, alebo vložte do vrecka na salámu. Konce zaviažte šnúrkou.
- Pečte 1 hodinu pri teplote 180°C, alebo salámu vložte do vriacej vody a varíte 1 hodinu.
Pripravte si doma vynikajúcu kuraciu salámu podľa tohto receptu a prekvapte svoju rodinu i priateľov neuveriteľnou chuťou pravej domácej salámy. Uvidíte, že v obchode už potom salámu kupovať nebudete!
Domáca kuracia saláma – Video recept nájdete TU
Súviciace články
Pikantný šalát Rumcajs podľa pôvodného receptu ČSN: Presne takto chutil v bufetoch a lahôdkach!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Gute Rezepte