Search

Trik na mleté bravčové rezne, ktoré sú mäkké ako maslo – jednoduché a rýchle

mleté bravčové rezne
Mleté bravčové rezne

Obsah receptu

Hľadáte alternatívu ku klasickému bravčovému rezňu? Skúste tieto mleté bravčové rezne, ktoré sú šťavnatejšie a mäkšie než tradičné rezne z karé. Pripravíte ich jednoducho a rýchlo, a vďaka špeciálnemu triku s maslom a mliekom budú dokonale šťavnaté a chutné.

U nás doma robím tieto mleté rezne vždy, keď chcem pripraviť niečo rýchle a pritom chutné pre celú rodinu. Verím mi, vyskúšajte pridať do mäsa maslo a mlieko a uvidíte, aký rozdiel to urobí v chuti a šťavnatosti. Vždy používam kvalitné mleté mäso z pliecka, ktoré má ideálny pomer tuku a mäsa.

Ingrediencie

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas smaženia: 15 minút
  • Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
  • Počet porcií: 4
  • 750 g mletého bravčového mäsa (najlepšie z pliecka)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1 zarovnaná lyžička mletého čierneho korenia
  • 62 g masla
  • 75 ml mlieka (50 ml do mäsa, 25 ml do vajec)
  • hladká múka podľa potreby
  • strúhanka podľa potreby
  • olej na vysmážanie podľa potreby

Postup prípravy

  1. Mleté bravčové mäso vložte do väčšej misy. Maslo rozpustite a pridajte ho k mäsu. Pridajte tiež soľ, mleté čierne korenie a prilejte 50 ml mlieka. Všetko dôkladne premiešajte rukami alebo vareškou, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Nechajte mäsovú zmes približne 10 minút odpočívať.
  2. Medzitým si pripravte suroviny na trojbal – v jednej miske rozšľahajte vajcia s 25 ml mlieka, do druhej misky nasypte hladkú múku a do tretej strúhanku.
  3. Z odpočinutého mäsa vytvarujte 4 rovnako veľké placky. Placky by mali byť maximálne 1 cm hrubé (radšej o niečo tenšie), aby sa dobre prepiekli aj vo vnútri.
  4. Postupne obaľte každú placku najprv v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Dbajte na to, aby boli placky obalené rovnomerne zo všetkých strán.
  5. Na panvici rozpáľte dostatočné množstvo oleja (mal by siahať približne do polovice výšky rezňa). Vysmážajte mleté rezne na strednom ohni z oboch strán dozlatista, približne 5-7 minút z každej strany.
  6. Hotové rezne položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný tuk.
  7. Podávajte teplé so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo nakladanou zeleninou.

Tipy

  1. Ak chcete rezne ešte chutnejšie, môžete do mletého mäsa pridať aj trochu nasekanej petržlenovej vňate alebo cibuľky.
  2. Vždy si overím, či sú rezne správne prepečené – v strede by nemali byť ružové. Ak máte pochybnosti, môžete ich po vysmažení vložiť ešte na 5-7 minút do rúry vyhriatej na 160°C.
  3. Ak pripravujete rezne pre menšie deti, môžete mäso rozdeliť na menšie placky, ktoré sa lepšie prepečú a deti ich ľahšie zjedia.
  4. Ak vám zostanú zvyšné rezne, sú výborné aj na druhý deň – stačí ich zohriať na panvici s trochou masla alebo v rúre. Môžete z nich pripraviť aj výborné sendviče.

Video recept:

Verím, že tieto mleté bravčové rezne si u vás doma získajú stále miesto v jedálničku. Sú rýchle, jednoduché a vždy sa vydaria. U nás doma ich milujú najmä deti, ktoré ocenia ich mäkkú konzistenciu a výbornú chuť. Vyskúšajte a dajte vedieť, ako vám chutili!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Vaření s Jančou

Google Správy: Daj nám ⭐
 

Podobné recepty