Hľadáte alternatívu ku klasickému bravčovému rezňu? Skúste tieto mleté bravčové rezne, ktoré sú šťavnatejšie a mäkšie než tradičné rezne z karé. Pripravíte ich jednoducho a rýchlo, a vďaka špeciálnemu triku s maslom a mliekom budú dokonale šťavnaté a chutné.
U nás doma robím tieto mleté rezne vždy, keď chcem pripraviť niečo rýchle a pritom chutné pre celú rodinu. Verím mi, vyskúšajte pridať do mäsa maslo a mlieko a uvidíte, aký rozdiel to urobí v chuti a šťavnatosti. Vždy používam kvalitné mleté mäso z pliecka, ktoré má ideálny pomer tuku a mäsa.
Ingrediencie
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas smaženia: 15 minút
- Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
- Počet porcií: 4
- 750 g mletého bravčového mäsa (najlepšie z pliecka)
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1 zarovnaná lyžička mletého čierneho korenia
- 62 g masla
- 75 ml mlieka (50 ml do mäsa, 25 ml do vajec)
- hladká múka podľa potreby
- strúhanka podľa potreby
- olej na vysmážanie podľa potreby
Postup prípravy
- Mleté bravčové mäso vložte do väčšej misy. Maslo rozpustite a pridajte ho k mäsu. Pridajte tiež soľ, mleté čierne korenie a prilejte 50 ml mlieka. Všetko dôkladne premiešajte rukami alebo vareškou, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Nechajte mäsovú zmes približne 10 minút odpočívať.
- Medzitým si pripravte suroviny na trojbal – v jednej miske rozšľahajte vajcia s 25 ml mlieka, do druhej misky nasypte hladkú múku a do tretej strúhanku.
- Z odpočinutého mäsa vytvarujte 4 rovnako veľké placky. Placky by mali byť maximálne 1 cm hrubé (radšej o niečo tenšie), aby sa dobre prepiekli aj vo vnútri.
- Postupne obaľte každú placku najprv v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Dbajte na to, aby boli placky obalené rovnomerne zo všetkých strán.
- Na panvici rozpáľte dostatočné množstvo oleja (mal by siahať približne do polovice výšky rezňa). Vysmážajte mleté rezne na strednom ohni z oboch strán dozlatista, približne 5-7 minút z každej strany.
- Hotové rezne položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný tuk.
- Podávajte teplé so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo nakladanou zeleninou.
Tipy
- Ak chcete rezne ešte chutnejšie, môžete do mletého mäsa pridať aj trochu nasekanej petržlenovej vňate alebo cibuľky.
- Vždy si overím, či sú rezne správne prepečené – v strede by nemali byť ružové. Ak máte pochybnosti, môžete ich po vysmažení vložiť ešte na 5-7 minút do rúry vyhriatej na 160°C.
- Ak pripravujete rezne pre menšie deti, môžete mäso rozdeliť na menšie placky, ktoré sa lepšie prepečú a deti ich ľahšie zjedia.
- Ak vám zostanú zvyšné rezne, sú výborné aj na druhý deň – stačí ich zohriať na panvici s trochou masla alebo v rúre. Môžete z nich pripraviť aj výborné sendviče.
Video recept:
Verím, že tieto mleté bravčové rezne si u vás doma získajú stále miesto v jedálničku. Sú rýchle, jednoduché a vždy sa vydaria. U nás doma ich milujú najmä deti, ktoré ocenia ich mäkkú konzistenciu a výbornú chuť. Vyskúšajte a dajte vedieť, ako vám chutili!
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Vaření s Jančou