Tradičné domáce šišky „Kvetinky“ podľa babkinho receptu: Krok za krokom

domáce šišky
domáce šišky

Obsah receptu

Hľadáte osvedčený recept na domáce šišky, ktoré sú nadýchané a presne také, ako ich robila babka? Objavte tajomstvo prípravy tých najlepších šišiek, krok za krokom!

Podľa mňa nič nie je krajšie ako vôňa čerstvo vyprážaných domácich šišiek. V tomto článku sa podelíme o tradičný babkin recept, ktorý premení jednoduché ingrediencie na magickú pochúťku pre celú rodinu. Pripravte sa na cestu späť do detstva s týmito lahodnými a ľahko pripraviteľnými šiškami!

Domáce šišky „Kvetinky“ podľa babičkinho receptu

Tradičné recepty sú často predávané z generácie na generáciu a majú v sebe ukrytú jedinečnú mágiiu. Siahnutie po recepte na domáce šišky od babky znamená nielen vytvoriť niečo chutné, ale aj ctenie rodinnej histórie a zachovanie kultúrneho dedičstva.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

  • 250 g kyslej smotany
  • 400 g hladkej múky (a ďalších 80 g na posypanie)
  • 2 malé alebo 1 veľké vajce
  • 100 g cukru
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • balíček vanilkového cukru (8 g)
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup prípravy

  1. Začnite preosiatím múky do veľkej misky. Pridajte sódu bikarbónu a prášok do pečiva a premiešajte.
  2. V inej mise zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, soľ, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Dobre premiešajte.
  3. Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto premiestnite na pomúčnený pracovný stôl a miesite 3-5 minút. Ak sa cesto príliš lepí, pridajte trochu múky.
  5. Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 5-7 mm.
  6. Pomocou okrúhleho rezača alebo pohára vykrajujte kolieska z cesta.
  7. Na každom kruhu cesta urobte štyri zárezy, aby vznikol tvar kvetu.
  8. V panvici zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Keď je olej horúci, pridajte šišky a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista.
  9. Hotové šišky vyberte z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovej utierke.
  10. Ak chcete, posypte šišky práškovým cukrom pred podávaním.

Dobrú chuť!

Tipy pre dokonalé šišky „Kvetinky“

Kvalitné ingrediencie, správne miesenie a vyprážanie pri optimálnej teplote sú kľúčom k úspechu. Ale pravú chuť a textúru šišiek zabezpečí dodržiavanie babkinho receptu, ktorý zaručuje, že výsledkom budú šišky ako z detských snov.

Domáce šišky – Video recept

Pripraviť domáce šišky „Kvetinky“ podľa babkinho receptu je viac ako len varenie; je to cesta nostalgie a tradície, ktorá prináša úsmev na tváre vašich blízkych. Tento jednoduchý, ale účinný postup zaručuje, že každý kúsok bude mať ten správny domáci nádych!

Súvisiace články:

Rýchle šišky s hruškou alebo jablkom: Sú mäkučké a vláčne aj na druhý deň!

Fantastické Churros – španielske šišky s čokoládovým krémom

Šišky pečené v rúre bez oleja: Sú krásne nadýchané a jemné ako pavučinka


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty