Hľadáte osvedčený recept na domáce šišky, ktoré sú nadýchané a presne také, ako ich robila babka? Objavte tajomstvo prípravy tých najlepších šišiek, krok za krokom!
Podľa mňa nič nie je krajšie ako vôňa čerstvo vyprážaných domácich šišiek. V tomto článku sa podelíme o tradičný babkin recept, ktorý premení jednoduché ingrediencie na magickú pochúťku pre celú rodinu. Pripravte sa na cestu späť do detstva s týmito lahodnými a ľahko pripraviteľnými šiškami!
Domáce šišky „Kvetinky“ podľa babičkinho receptu
Tradičné recepty sú často predávané z generácie na generáciu a majú v sebe ukrytú jedinečnú mágiiu. Siahnutie po recepte na domáce šišky od babky znamená nielen vytvoriť niečo chutné, ale aj ctenie rodinnej histórie a zachovanie kultúrneho dedičstva.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
- 250 g kyslej smotany
- 400 g hladkej múky (a ďalších 80 g na posypanie)
- 2 malé alebo 1 veľké vajce
- 100 g cukru
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička prášku do pečiva
- balíček vanilkového cukru (8 g)
- rastlinný olej na vyprážanie
Postup prípravy
- Začnite preosiatím múky do veľkej misky. Pridajte sódu bikarbónu a prášok do pečiva a premiešajte.
- V inej mise zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, soľ, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Dobre premiešajte.
- Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto premiestnite na pomúčnený pracovný stôl a miesite 3-5 minút. Ak sa cesto príliš lepí, pridajte trochu múky.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 5-7 mm.
- Pomocou okrúhleho rezača alebo pohára vykrajujte kolieska z cesta.
- Na každom kruhu cesta urobte štyri zárezy, aby vznikol tvar kvetu.
- V panvici zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Keď je olej horúci, pridajte šišky a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista.
- Hotové šišky vyberte z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovej utierke.
- Ak chcete, posypte šišky práškovým cukrom pred podávaním.
Dobrú chuť!
Tipy pre dokonalé šišky „Kvetinky“
Kvalitné ingrediencie, správne miesenie a vyprážanie pri optimálnej teplote sú kľúčom k úspechu. Ale pravú chuť a textúru šišiek zabezpečí dodržiavanie babkinho receptu, ktorý zaručuje, že výsledkom budú šišky ako z detských snov.
Domáce šišky – Video recept
Pripraviť domáce šišky „Kvetinky“ podľa babkinho receptu je viac ako len varenie; je to cesta nostalgie a tradície, ktorá prináša úsmev na tváre vašich blízkych. Tento jednoduchý, ale účinný postup zaručuje, že každý kúsok bude mať ten správny domáci nádych!
Súvisiace články:
Rýchle šišky s hruškou alebo jablkom: Sú mäkučké a vláčne aj na druhý deň!
Fantastické Churros – španielske šišky s čokoládovým krémom
Šišky pečené v rúre bez oleja: Sú krásne nadýchané a jemné ako pavučinka
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой