Roky som hľadala recept na dokonalé nepečené rezy, ktoré by chutili ako slávna oriešková tyčinka. Až mi ho konečne prezradila moja kamarátka cukrárka. Toto je jej tajný tromf na najlepšie Bueno rezy – dva druhy krému, ktoré spolu vytvárajú absolútne dokonalú harmóniu chutí a textúr.
Nebojte sa, aj keď to znie profesionálne, recept je prekvapivo jednoduchý a nepotrebujete ani zapínať rúru. Pripravte sa na dezert, po ktorom sa u vás doma len tak zapráši a každý si bude pýtať recept!
Ako sa robia najlepšie Kinder Bueno rezy?
Na dno formy poukladajte sušienky s Nutellou. Striedavo vrstvite lahodný čokoládový krém a špeciálny mliečny krém s orechmi. Každú vrstvu krému oddeľte sušienkami navlhčenými v mlieku. Dezert nechajte poriadne stuhnúť a podávajte.
Základné informácie
- Čas prípravy: 30 min (+ chladenie)
- Čas varenia/pečenia: 5 min
- Počet porcií: 1 plech (32×20 cm, cca 18 rezov)
- Náročnosť: Stredná
- Kalorická hodnota: cca 480 kcal/rez
- Trend: Nepečený dezert
Potrebujeme
Základ
- 500 g maslových sušienok (napr. Bebe)
- 125 ml vlažného mlieka (cca 1/2 šálky)
- 5–6 PL Nutelly (mierne zohriatej)
Čokoládový krém
- 150 g horkej čokolády (min. 50%)
- 250 g mascarpone (dobre vychladené)
- 300 ml smotany na šľahanie (33%, dobre vychladená)
- 2 PL práškového cukru
Mliečny krém s orechmi
- 60 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie (33%)
- 2 PL medu
- 2 šálky sušeného mlieka (plnotučného, cca 250 g)
- 100 g lieskových orechov (nasekaných)
- 125 g + 125 g mascarpone (spolu 250 g, dobre vychladené)
- 200 ml smotany na šľahanie (33%, dobre vychladená)
Na dokončenie
- 2 PL kakaa
- 2-3 tyčinky Kinder Bueno
Postup prípravy
- Formu (ideálne 32×20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Na dno poukladajte vrstvu sušienok (cca 18 ks). Zľahka ich potrite vlažným mliekom.
- Mierne zohriatu Nutellu natrite na sušienky a prikryte druhou vrstvou sušienok. Túto vrstvu opäť jemne potrite mliekom.
- Pripravte čokoládový krém: Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte mierne vychladnúť. V mise vyšľahajte 300 ml smotany s práškovým cukrom dotuha. V druhej mise krátko prešľahajte mascarpone a primiešajte k nemu vlažnú rozpustenú čokoládu. Nakoniec zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku.
- Polovicu čokoládového krému rovnomerne rozotrite na sušienky. Prikryte treťou vrstvou sušienok a opäť ich navlhčite mliekom.
- Pripravte mliečny krém: V malom hrnci zohrejte 200 ml smotany, maslo a med. Priveďte do varu a ihneď odstavte.
- Vo veľkej mise zmiešajte horúcu smotanovú zmes so sušeným mliekom, nasekanými orechmi a 125 g mascarpone. Vznikne vám hustá, teplá hmota.
- V samostatnej čistej mise vyšľahajte ďalších 200 ml smotany dotuha. Pridajte zvyšných 125 g mascarpone a krátko prešľahajte, aby sa spojili.
- Túto šľahačkovú zmes teraz po častiach opatrne vmiešajte do teplej orechovej hmoty, aby ste ju odľahčili a vytvorili nadýchaný krém.
- Celý mliečny krém naneste na tretiu vrstvu sušienok. Prikryte poslednou, štvrtou vrstvou sušienok, ktoré takisto navlhčíte mliekom.
- Na vrch koláča rozotrite zvyšnú polovicu čokoládového krému.
- Dezert vložte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne však cez noc.
- Pred podávaním povrch posypte cez sitko kakaom a ozdobte nalámanými tyčinkami Kinder Bueno.
Videorecept
2 praktické tipy na záver
- Trik na dokonalé orechy. Pre absolútne najlepšiu chuť lieskové orechy pred nasekaním nasucho opečte na panvici dozlatista. Ešte teplé ich zabaľte do utierky a pošúchajte, aby ste odstránili čo najviac horkých šupiek.
- Hladké krájanie. Rezy krájajte dlhým, ostrým nožom. Po každom reze ho ponorte do horúcej vody a utrite dosucha. Vrstvy zostanú krásne čisté a nezmiešajú sa.
Jednoduché variácie
- Biela verzia: Namiesto horkej čokolády v čokoládovom kréme použite 200 g kvalitnej bielej čokolády. Získate tak jemnejšiu a sladšiu chuť.
- Kávová verzia: Sušienky namáčajte v silnej vychladnutej káve namiesto mlieka. Dezert dostane príjemný tiramisu nádych, ktorý sa skvele hodí k orechom.
Výsledkom je luxusný dezert, ktorý vyzerá aj chutí ako z tej najlepšej cukrárne. Podávajte ho dobre vychladený, aby krémy perfektne držali tvar.
Recept vychádza z verzie od Izabela Kostka, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.