Hľadáte nový spôsob, ako pripraviť zemiaky? Vyskúšajte naše talianske zapekané zemiaky! Odvtedy, čo som ich prvýkrát pripravila podľa tohto receptu, už ich robím len takto. Sú jednoduché, šťavnaté a ohromne chutné – ideálna príloha k takmer akejkoľvek večeri.
Zabudnite na obyčajné pečené zemiaky. Naše talianske zapekané zemiaky sú krok ďalej v oblasti chuti a textúry. S kombináciou byliniek a korenín vás tento recept prenesie priamo do srdca Talianska. A to najlepšie na tom je, že sú také dobré, že ich budete chcieť robiť neustále!
Talianske zapekané zemiaky
Ingrediencie:
- 250 g zemiakov
- Olivový olej
- 350 g kapusty
- Troška čili papričky
- 150 ml vody
- Kôpor
- 125 g Mozzarelly
- 150 g Mortadelly alebo inej salámy s väčším priemerom
- Strúhanka
- Jarná cibuľka
Postup prípravy:
- Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme zemiaky na smaženie.
- Osolíme a pridáme tenko nakrájanú kapustu. Ak máte radi pikantné, pridajte trošku čili papričky.
- Zalejeme vodou a necháme dusiť, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Roztlačíme a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, nasekaný kôpor a kocky Mozzarelly.
- Všetko premiešame a túto zmes balíme do plátkov Mortadelly.
- Pekáč vymastíme a posypeme strúhankou a uložíme balíčky.
- Pečieme v rúre pri 200°C po dobu 10-15 minút.
Video recept
Ak teda hľadáte jednoduchý a chutný spôsob, ako oživiť vaše zemiakové pokrmy, dajte šancu našim talianskym zapekaným zemiakom. Sú ideálne na rodinné večere alebo ako skvelá príloha k grilovačke. Po vyskúšaní tohto receptu už zemiaky inak robiť nebudete!
Súvisiace články
Sedliacke krémové vyprážané zemiaky s hubami! Lahodná a sýta večera!
Najlepšie pečené zemiaky na Taliansky spôsob: Sú rýchle, jednoduché a výsledok je absolútne úžasný!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette di Casa Mia