Pripravte si doma jedinečné kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou, ktoré svojou jednoduchosťou a lahodnou chuťou nadchnú každého. Tento recept je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať gurmánsky zážitok aj počas hektického týždňa.
Zažite dokonalú kombináciu šťavnatého mäsa a krémovej omáčky, ktorá poteší každého gurmána. Nechajte sa inšpirovať našimi osvedčenými radami a pripravte si lahodný pokrm bez námahy.
Šťavnaté kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou
Ingrediencie:
- 25 gramov masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
- 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 500 mililitrov kuracieho vývaru
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 400 mililitrov smotany na varenie
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
Ostatné ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- 25 gramov masla
- 800 gramov kuracích pŕs
- Soľ a korenie podľa chuti
- Cesnakový prášok podľa chuti
- Sladká paprika v prášku podľa chuti
Postup prípravy:
- Príprava omáčky:
- Na strednom ohni roztopte 25 gramov masla v hrnci.
- Pridajte 2 polievkové lyžice múky a miešajte, kým sa nevytvorí hladká zmes. Smažte 2 až 3 minúty.
- Pridajte nasekanú pažítku, petržlenovú vňať a cesnak. Miešajte a nechajte prevoňať.
- Pridajte 500 mililitrov kuracieho vývaru a dobre premiešajte.
- Varte na strednom ohni 5 až 6 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
- Pridajte 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky korenia a 1/2 lyžičky sladkej papriky. Miešajte, aby sa koreniny dobre rozpustili.
- Pridajte 400 mililitrov smotany na varenie a pokračujte vo varení ďalších 5 až 6 minút, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
- Nakoniec pridajte 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy, premiešajte a odstavte z ohňa.
- Príprava kuracích pŕs:
- Do panvice pridajte 2 polievkové lyžice oleja a 25 gramov masla. Roztopte na vysokej teplote.
- Pridajte 800 gramov kuracích pŕs nakrájané na rezne na panvicu a posypte soľou, cesnakovým práškom a sladkou paprikou.
- Smažte kuracie prsia na vysokej teplote približne 10 minút, potom otočte mäso, znížte teplotu na stredný stupeň a smažte ďalších 5 až 6 minút, kým nie je kurča hotové a zlatisté.
- Podávanie:
- Kuracie filety podávajte preliate pripravenou omáčkou.
- Môžete ich servírovať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť môžete do omáčky pridať štipku muškátového orecha.
- Kuracie prsia pred vyprážaním nechajte v chladničke marinovať aspoň hodinu. Mäso bude tak jemnejšie.
- Omáčku môžete vylepšiť pridaním strúhaného syra podľa vašeho výberu.
Šťavnaté kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou – Video recept:
Tento recept na šťavnaté kuracie prsia so smotanovou omáčkou vám zaručene spríjemní každý deň. Jednoduchá príprava a bohatá chuť zaručujú spokojnosť nielen pre vás, ale aj pre vašich blízkych. Skúste ho podávať s obľúbenou prílohou a užite si skvelý zážitok z varenia.
Súvisiace články:
Jednoduché a lacné kuracie rolky plnené zeleninovou zmesou: Šťavnaté, moc chutné a hotové za chvíľu!
Lenivé kuracie stehná s ryžou: Rýchly obed z jednej panvice
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa