Slávny nemecký slivkový koláč s tvarohom – Chutí úžasne a vždy sa vydarí!

slivkový koláč s tvarohom
Slávny nemecký slivkový koláč s tvarohom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Tento slávny nemecký slivkový koláč s tvarohom je presne to, čo hľadáte! Chutí úžasne a vždy sa vydarí, takže sa nemusíte báť, že by ste ho pokazili. S naším receptom ho hravo zvládnete aj vy.

Tento koláč je ideálny na jesenné popoludnie s šálkou kávy alebo čaju. Kombinácia krehkého cesta, jemného tvarohového krému a sladkých sliviek je jednoducho neodolateľná. Navyše, jeho príprava je prekvapivo jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Ingrediencie:

  • 320 g (2 šálky) hladkej múky
  • 8 g (1 ČL) prášku do pečiva
  • 150 g (2/3 šálky) studeného masla
  • 60 g (4 polievkové lyžice) cukru
  • 8 g (1 ČL) vanilkového cukru
  • 1 vajce

Krém

  • 600 g (2,8 šálky) jemného tvarohu
  • 600 g (2,4 šálky) kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 100 g (1/2 šálky) cukru

Na ovocnú vrstvu

  • 800 g sliviek

Postup prípravy:

  1. Do misky pridajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a nastrúhané studené maslo. Pridajte vajce a rukami vypracujte cesto, aby bolo hladké a kompaktné.
  2. Asi 1/4 cesta zabaľte do fólie a vložte na 15 minút do mrazničky.
  3. Zvyšok cesta rozložte rovnomerne aj po krajoch do zapekacej misy s rozmermi 18×28 cm, ktorú ste predtým vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút, kým cesto nebude ľahko zlatisté.
  4. Medzitým pripravte krém. V miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, cukor a vajcia. Dobre premiešajte, aby vznikla hladká zmes.
  5. Na predpečené cesto rozotrite pripravený krém.
  6. Slivky umyte, odkôstkujte a rozložte rovnomerne po kréme.
  7. Cesto z mrazničky nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne ho nasypte na slivky.
  8. Koláč vložte do rúry a pečte pri 160 °C ďalších 60 minút, kým nebude vrch zlatistý a pevný.
  9. Nechajte koláč úplne vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom pred podávaním.

Tipy:

  • Ak nemáte slivky, môžete použiť aj iné ovocie, napríklad marhule, broskyne alebo jablká.
  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do tvarohového krému pridať trochu citrónovej kôry.
  • Koláč môžete pred podávaním posypať aj nasekanými mandľami alebo orechmi.

Video recept:

Veríme, že si tento lahodný nemecký slivkový koláč s tvarohom zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý dezert na každú príležitosť a určite poteší každého maškrtníka. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti s pečením v komentároch!

Súvisiace články:

Strúhaný slivkový koláč s pudingovým krémom: Rýchly a lahodný dezert

Najchutnejší krehký slivkový koláč s drobenkou: Jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

Tradičný slivkový koláč so maslovou posýpkou: Jednoduchý recept plný lásky a vône jesene!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty